Početna enciklopedija | Je li vaš prozor često otvoren i ventiliran?

- Dec 28, 2018-

1, otvorite ventilaciju prozora


Česta ventilacija prozora i ventilacija može učinkovito ukloniti štetne plinove iz zraka u zatvorenom prostoru i pročistiti zrak u zatvorenom prostoru. Prema mjerenju, kada su vrata i prozori otvoreni, a unutarnja i vanjska klima dobra, unutarnji i vanjski zrak se može zamijeniti jednom u 15 minuta.

h550w334-5b5867eb49283

2, otvorite prozor kada kuhate u kuhinji


Ispravan način: samo koristite peć za otvaranje prozora. Gotovo svako kućanstvo sada koristi napu, ali neki prijatelji koriste samo napa i otvaraju prozor kada kuhaju, ali nemojte koristiti napa ili otvorite prozor kada prokuvate vodu. Zapravo, čak i ako se radi samo o kipućoj vodi, plinski ispušni plin lako se može skupiti u kuhinji i proširiti na dnevni boravak i spavaću sobu. Stoga, kada koristite plin, otvorite prozor ili koristite kuhinjsku napu, bez obzira na kuhanje.


h550w366-5b5867f26b19d

3, ne mogu otvoriti prozor kada spava u zimskim mjesecima


Ispravan način: prozor može biti pravilno izrezan kada spava u zimskim mjesecima. Kada spavaju zimi, mnogi ljudi uvijek vole zatvoriti vrata i zatvoriti prozor kako bi izbjegli hladnoću i hladnoću. U stvari, kada prozor spava u zimskim mjesecima, prozor bi trebao biti razrezan što je više moguće, ali kako bi se izbjegla konvekcija, ne dopustite da vjetar puše izravno na tijelo. Ne preporučuje se otvaranje prozora kada ste bolesni ili ako naiđete na jake vjetrove ili jake kiše.


4, magla ne može otvoriti prozor


Ispravan način: smog dana treba otvoriti prozor u redovitim intervalima. U slučaju vrlo jakog smoga, smanjite vrijeme otvaranja prozora. Najbolje je otvoriti prozor s prozorskim prozorom i koristiti ovlaživač zraka, sprej za vlaženje ili posudu s vodom na grijaču kako biste povećali vlažnost zraka i omogućili da prašina i mikroorganizmi potone.


5, ima dovoljno pročistača zraka

h550w363-5b5867fa0a5a5

Ispravan način: prirodna ventilacija je kralj. Trenutno, opće pročišćivači zraka na tržištu mogu samo ukloniti prašinu, ukloniti pare i neugodne mirise, a nešto bolje ubiti bakterije i viruse. Međutim, upotreba pročišćivača zraka u zatvorenom prostoru dulje vrijeme može uzrokovati sekundarno zagađenje. Kada je kvaliteta zraka poboljšana, nije potrebno dugo vremena otvarati pročišćivač zraka, a prirodna ventilacija bi trebala biti najbolji izbor.


Par:Svježi prostor osobnosti, skakanje i slaganje boja sretnog doma Sljedeći:Naziv projekta : McDonald's