Home show je show velikih brandova, arena malih brandova

- Mar 19, 2019-

Prema riječima insajdera u industriji, izvansezonska industrija je najbolje vrijeme za tvrtke da "treniraju". Poduzeća imaju više vremena i energije da dijele i komuniciraju. Ove godine, za mnoge industrije, oni se suočavaju s boli transformacije i promjene, a tvrtke za kućne građevinske materijale nastoje “promijeniti”. Stoga je puna igra u booster funkciji industrije u vansezoni postala ključni čimbenik u aktivnostima industrijske udruge koncentrirane u proljeće ožujka.

h550w361-5c8f41999931c

Publika se mnogo promijenila.

Nejasno se sjećamo, u godinama 2008-2014, izložbama na domaćem terenu, izlagači su i dalje uglavnom trgovci, sve dok izlagači idu na izložbe u kućnom stilu, uvijek mogu dobiti puno točnih kupaca, pridružili se i imati materijalna sredstva za pristajanje. Itd. U razdoblju od 2010. do 2014., nakon svake izložbe mnogih prilagođenih domaćih brandova, rezultati ulaganja na izložbi bit će prikazani na veliki način. Na primjer, Han Li Home, Kefanova 3 dana izložba će potpisati 150 novih dilera. Pridruživanje, a još više, tvrdnja da izložba može privući 200 tvrtki, a nejasno je kakvi će biti rezultati.

Međutim, jedno je sigurno da je izložba kućnih građevinskih materijala odigrala veliku ulogu u promicanju branda, privlačenju ulaganja i resursima za pristajanje.

Danas postoji toliko mnogo izložbi namještaja koje se mogu opisati kravom. Međutim, s povećanjem izložbi namještaja pojedine izložbe više nemaju prethodni utjecaj, što umanjuje prednosti svake izložbe.

(1) Plagiranje izvornog proizvoda je brzo

Uz zrelost industrije, status originalnosti konačno je cijenjen od strane sve više i više poduzeća, ali je neizbježno da je izvornost posljednjih godina "poplavljena".

Poticanje originalnosti je u pravu, samo izvornost je izvor vitalnosti tvrtke. Međutim, posljednjih godina mnoge tvrtke koriste originalni dizajn kao rekvizite i pozivaju neke dizajnere da budu gosti. Kada su svi požurili da imitiraju, prekršili su izvornu namjeru izvornog dizajna.

Izvorni dizajn trebao bi biti integriran u istraživanje i razvoj i proizvodnju tvornice, a ne blještav, samo trikove koji su postojali na izložbi. Dizajn je izvan stvarnog i ne može se koristiti za proizvodnju.

Postoje mnoge izložbe koje drže visoku zastavu izvornog dizajna, ali još uvijek čine plagijat stranih brandova kao što je Milanski sajam namještaja, i još uvijek nisu promijenili svoje stare probleme, to će nesumnjivo još uvijek morati dati veliki upitnik trenutna funkcija izložbe.

(2) Trgovci su stabilni, a oni koji biraju nove projekte su smanjeni.

Danas se poznati brandovi i utjecajni trgovci postupno rađaju u raznim industrijama na raznim mjestima. Uz postupno sazrijevanje industrije, grupa trgovaca se postupno stabilizirala, a pridošlice se smanjuju. Prema relevantnim anketama, novim industrijama je lakše pronaći ciljne trgovce, a tradicionalna, zrela investicija u industriju postupno se smanjila.

Osim toga, porast velikih investicijskih platformi i povećanje Kineskog trgovca Outsourcinga Co, Ltd postupno preusmjeravaju trgovačke grupe koje sudjeluju u izložbi. Mnogi trgovci ne napuštaju kuću. Samo ostavite poruku i pošaljite poruku, a bit će više od N poslovnih menadžera. Treće strane platforme za ulaganja poziva, plus WeChat razgovarati razmjene, pa čak i izravne posjete, koji u određenoj mjeri odražava mobilnog doba ere, zgodan informacije i nesmetanu komunikaciju.

Publika koja je sudjelovala postala je platforma za razmjenu industrije od bivših trgovaca, a oni imaju međusobno razumijevanje i razmjenu.

Posao je pragmatičniji

(1) Matejev učinak je istaknut, jak je jak

Kako tržište i dalje sazrijeva i nakon nekoliko krugova preustroja, zrele tvrtke čvrsto su stajale na svojim petama, a kako se Matejev učinak pojačava, malim je tvrtkama teško preokrenuti i boriti se. Visoka i niska su jasno vidljive.

Izložba je trebala biti pozornica cvjetanja cvijeća, ali intenziviranje Matthewovog učinka učinilo je velike marke sve veće i manje, ali manje manje, iako je to rezultat tržišne selekcije, ali su trgovci koji sudjeluju na izložbi profitabilni. i izbjegavanje. Krajnji rezultat je da je izložba postala platforma koja služi samo malom broju tvrtki, a više tvrtki postalo je zeleno lišće cvijeća.

(2) Pod ekonomskom zimom poduzeća su realnija

Funkcija izložbe promijenila se za velike tvrtke, a izložba je samo pozornica za prikaz imidža robne marke. To je postalo "četkanje prisutnosti". Glavna bojišta velikih tvrtki više nisu na izložbi, nego u njihovim tvornicama.

U posljednjih nekoliko godina, pod trenutnom situacijom na tržištu niske situacije s nekretninama, brand kuće za građevinske materijale također je uvelike pogođen. U vanjskoj promociji promocije branda, izložba je opreznija.

Možda ćemo željeti izračunati ulazne troškove izložbe, izračunate u 200 područja, naknada za štand iznosi oko 200.000, trošak izgradnje je 250.000, uzorak je 200.000, a troškovi putovanja osoblja, smještaja, recepcije itd. 50.000, što znači da sudjelovanje 200 stranaka neće biti manje od 700.000.

Svrha izlaganja poduzeća nije ništa više od promicanja marke i privlačenja ulaganja. Brand prve linije već je završio izgled nacionalnog tržišta. Sudjelovanje nije ništa drugo nego “davati lice” ili “četkanje prisutnosti”. Veliki broj malih i srednjih poduzeća sudjeluje na izložbi koja je namijenjena ulaganju. 70-800.000, ali možda će moći zaposliti samo oko 10 namjernih dilera i konačno se smjestiti u 2 trgovine, odnosno uložiti 700.000, i uspješno investirati.

Realistički slučajevi obiluju!

(3) Smanjenje učinkovitosti domaćih izložbi

S razvojem tehnologije, više trgovaca više nije glavno sredstvo izbora ako žele pronaći tvrtku koja im odgovara.

U eri mreže i informacija, način komunikacije između trgovaca i poduzeća više nije jedinstven. Može se reći da mobilni Internet i platforme trećih strana prekidaju ovaj kavez, dopuštajući ljudima da dobiju željene informacije na jednostavniji i brži način. Primjerice, Jumei Technology pokrenula je „Izvješće o istraživanju“, Cheng Jinjinovo ulaganje u lansiranje vrućih kotača, te Huiya Information male male peer-to-peer investicijske udruge, itd., Koje su uvelike promijenile situaciju jednostavnog donošenja investicijskih odluka izložba.

U sadašnjem gospodarskom okruženju, pritisak na poduzeća da sudjeluju na izložbi postaje sve veći, trošak ulaganja sve je veći, a koristi su sve manje i manje. Moram reći da veliki show čini da se proizvođači žale, 2-3 dana da završe čitanje, ali i da komuniciraju, često umorni i čučali; izložba je previše, za proizvođače, umorne od suočavanja, teško je ponuditi kvalitetu.

Gledajući budućnost iz više perspektive, koncentracija industrije će definitivno postati koncentriranija. To je uistinu održiv u poslovnom modelu, inovativan u dizajnu i razvoju proizvoda, i doista utjecajan u brand marketingu. Postoji samo nekoliko tvrtki, a prilike mogu pripadati samo malom dijelu. Velik broj poduzeća koja nemaju konkurentnost sustava bit će dodatno stisnut, ali proces neće biti prebrz.

Ovo je sljedećih 3-5 godina. Pod pozadinom novog doba, industrija će se očigledno promijeniti. Mali broj poduzeća je predodređen da dođe na obalu, a bit će jedan za drugim, poriluk će biti požnjeven, i nema načina. Stvari.


Par:restoran stil štand suvremeni restoran namještaj Banquet Catering štand i stol Postavite informacije Sljedeći:tapecirane kabine Moderna kavana Namještaj za dnevne stolove i stolove Smjernice