Wal-Martov novi online brand namještaja, s najmanje 20 dolara?

- Feb 16, 2019-

Wal-Mart je lansirao novu privatnu trgovačku marku Modrn koja je usmjerena na rastuću internetsku prodaju tržišta namještaja. Wal-Mart je počeo zauzimati mjesto na domaćem tržištu kroz prethodno stečenu tvrtku potrošača jednorog, apsorbirajući iskustvo i koristeći svoju ogromnu mrežu resursa.

Novi brand MoDRN

Anthony Soohoo, viši potpredsjednik Wal-Mart e-trgovine i generalni direktor grupe, napisao je u petak na blogu da je brand namijenjen kupcima koji žele kupiti stilski namještaj po nižoj cijeni, kao i povećanje u posjetima Walmart.com početnoj stranici proizvoda. % odgovora.

Sada se tvrtka želi više usredotočiti na tzv. Profesionalno iskustvo kupovanja, s ciljem razvijanja raznih modnih kolekcija koje se mogu naći samo na internetu.

Dio transformacije uključuje dodavanje uređenih slika i sadržaja kako bi korisnicima olakšali pregledavanje i otkrivanje novih kategorija. Zbog toga je uvedena MoDRN.

Soohoo je rekao: “MoDRN je osmišljen kako bi prihvatio modernu estetiku svojih kupaca, s tri nevjerojatne modne kolekcije - Retro Glam, Refined Industrial i Skandinavska Minimalna. MoDRN je lansirao gotovo 650 artikala koji se mogu koristiti u svim prostorima kuće. Nudi vrhunski izgled i vrhunski izgled trgovine, ali po pristupačnoj cijeni. "

Modrn će se prodavati kroz Walmart.com, Jet.com i Hayneedle, s cijenama u rasponu od $ 199 do $ 899, uključujući sofe, krevete, barski namještaj, unutarnju i vanjsku blagovaonicu i stolice.

Naime, proizvodi tvrtke MoDRN koriste materijale kao što su baršun, carrara mramor, ručno brušeni metal, hrast i orah. Dječji kreveti se kreću od 700 do 899 dolara, kreveti se kreću od 599 do 649 dolara, a unutarnji i vanjski namještaj kreću se od 199 do 699 dolara, a cijene posuđa kreću se od 20 do 60 dolara.

Soohoo je rekao da su ti proizvodi tek početak i da će uskoro biti još drugih vrsta proizvoda.

Također je rekao: "Imamo i druge ekskluzivne radove i jedva čekam da ih predstavim javnosti u nadolazećim mjesecima. Ponosan sam na iskustvo koje sam razvio. Kupci su nam također rekli da ih je lako pronaći najnovije domaći proizvodi i trendovi u Walmartu. Sada mogu kupiti i sve što im je potrebno za moderne domove.

Wal-Mart na domaćem tržištu

Ovo nije prvi put da se Wal-Mart upustio u on-line brand namještaja koji je kupio online trgovinu namještaja Hayneedle za 90 milijuna dolara u 2016. godini. Wal-Mart nastavlja povećavati svoju poziciju na tržištu, iskorištavajući lekcije naučene iz stečenog znanja. uvođenjem novih proizvoda privatnih robnih marki, koji će se na kraju izdvojiti iz natjecanja Wayfair, Target i Amazon.

Osim Hayneedlea, Wal-Mart je također kupio internetske marke Jet.com, Bonobos, Modcloth i Moosejaw kako bi proširio svoju digitalnu pokrivenost i razumio sklonosti i ponašanja mladih i online kupaca.

Tom Gehani, voditelj odjela za korisničku strategiju i istraživanje na Gartneru L2, rekao je: "Wal-Mart ima mnogo ideja u ovom području, uzimajući pristup iz svih mogućih perspektiva, stječući i brand i novi brand unutar tvrtke. Mart je stekao kao Bonobos, Modcloth i Hayneedle Takve tvrtke također počinju usvajati ove dizajnerske osjetljivosti i inkorporirati ove dizajne u novi brand Wal-Marta. izgleda kao Hayneedleova.

Prema Gartneru L2, očekuje se da će se internetsko tržište namještaja i kućanstva udvostručiti u idućih pet godina. Prema procjenama eMarketera, prodaja AOL-ovog online namještaja i kuće procjenjuje se na 50 milijardi dolara u 2018. godini.

Prema Gartneru, prodaja Amazona u kategoriji kućanstava porasla je za 40% u posljednje dvije godine, a Wal-Mart nije uložio dovoljno u ovom području. Osim toga, Wal-Mart čini samo 44% Googleovih 277 proizvoda obiteljske kategorije, dok je Wayfair 81%, a Amazon 65%.

Stjecanje, učenje i praksa

Kroz podatke i rješenja stečenih marki, Wal-Mart može doprijeti do tipičnog mladog i urbanog kupca, što je u oštroj suprotnosti s Wal-Martovim velikim modelom diskontnih trgovina.

Jane Hali i izvršni direktor tvrtke Jane Hali kazala je: "Wal-Mart ima više podataka kupnjom online originalnog branda, oni se razvijaju neko vrijeme, prednost je razumjeti kupčevu kupnju."

I lansiranje online brandova s više high-end proizvoda, svrha je privući druge kupce. Stjecanje brandova koji se izravno suočavaju s potrošačima također može proširiti bazu kupaca.

Međutim, vlastiti brand je još jedno bojište, Amazon i Target također su lansirali novi brand kako bi zadovoljili različite grupe kupaca. Osnovna strategija merchandisinga je prodaja proizvoda s višim maržama i prodaja ekskluzivnih brandiranih proizvoda putem određenih trgovaca.

Gewali je rekao: "Wal-Mart zna da neke skupine kupaca ne žele ništa kupiti u Wal-Martu. Kupnjom branda za dobivanje usluga, ovi kupci mogu biti osvojeni i mogu privući više ljudi za kupnju u Wal-Martu. Mart, Wal-Mart to može učiniti. Način za početak je donijeti proizvode Bonobos izravno u Walmart.com ili Walmart trgovinama za prodaju. "

Posljednjih godina Wal-Martova strategija vlastitog branda pomaknula se od pristupačnih do vrhunskih proizvoda, djelomično zbog kupnje nekoliko brandova s izravnom potrošnjom.

Gehani je rekao: "Wal-Mart može početi povećavati svoje partnerstvo s opskrbnim lancima, tvornicama i dizajnerima kako bi proizveo bolje proizvode za dizajn nego prije."

Dok Wal-Mart preuzima rizik lansiranja novog branda, njegove logističke mreže i odnosa s dobavljačima i dizajnerima čini cjelokupnu logističku mrežu boljom od konkurencije.

Andrew Essex, predsjednik Uprave Plan A i suosnivač tvrtke Droga5, izjavio je: "Vrlo sam optimističan u vezi s ovom idejom. Wal-Mart ima nevjerojatno povjerenje i distribuciju. stvar."

Andrew Essex je izjavio kako je najveći rizik Wal-Marta nestrpljiv, kao i konkurenti na online tržištu namještaja koje su pokrenuli rivali Amazon, Target i Wayfair. Unatoč tim preprekama, veličina Wal-Marta osigurava da može zauzeti svoje mjesto u tržišnom udjelu.

Dodao je: "Neka učenici uče od jednorog društva koje se suočava s potrošačem, a zatim koristi ogromne resurse Wal-Marta za razvoj, a Wal-Martov pristup je vrlo obećavajući."


Par:Mogu li zajednički domovi pronaći proboj u otvaranju tržišta? Sljedeći:Poluotvoreni modni dizajn zadovoljava funkcionalnost i praktičnost kuhinje