5G je potpuno komercijaliziran i utjecaj inventara na pametni dom 4

- Jan 09, 2019-

Više od poboljšanja širokopojasnog pristupa internetu, osim pametnog doma, 5G se postupno pojavljuje na području industrijske automatizacije, bez vozača, umreženih bespilotnih letjelica, telemedicine, inteligentnog transporta itd .; mobilni ultra-high definition video, proširena stvarnost (AR) / virtualna stvarnost (VR) i druge velike video aplikacije dovele su do značajnog povećanja zahtjeva za propusnošću mreže. 5G će otvoriti novo doba univerzalne povezanosti i neograničene mašte. Cijelo društvo je puno očekivanja u doba 5G.

h550w309-5c34482694d68

Integrirajte pametne uređaje za promicanje razvoja industrije

U prošlosti 2018, pametne brave na vratima, pametni zvučnici, pametne žarulje, detektori dima, inteligentni pristupnici (kontrolni centri), kućne kamere, proizvodi pametne kuće koji zadovoljavaju sigurnost i sigurnost ljudi trenutni su stadij za učinkovito promicanje razvoja pametnih domova. , vlast. S razvojem 5G i zrelosti pametnog kućnog tržišta, pametni proizvođači aktivno grade inteligentni sigurnosni ekosustav i poboljšavaju podupiruće propise i standarde u industriji, što će uvelike poboljšati prihvaćanje kućnih korisnika i nadati se da će postati sljedeći razvoj. Točka eksplozije.

VoLTE ima širu publiku

VoLTE je Voice over LTE (LTE poziv), tehnologija prijenosa IP podataka koja omogućuje objedinjavanje podataka i glasovnih usluga pod istom mrežom. Jednostavno rečeno, kada ste na telefonu, možete koristiti i internet.

Glavni izvršni direktor američkog telekomunikacijskog operatera Verizon Wireless i predsjednik korejskog telekomunikacijskog operatera KT i predsjednik Uprave KT ostvarili su prvi 5G videopoziv u Minneapolisu i Seoulu u Južnoj Koreji putem prototipa Samsungovog 5G tableta. Ovo je prvi videopoziv tvrtke Samsung s punom 5G tabletom prije nego što se 5G službeno komercijalizira.

Komercijalna implementacija VoLTE-a je složen inženjering sustava koji zahtijeva suradnju u svim aspektima cjelokupnog industrijskog lanca. Od mrežne razine, uključuje više polja kao što su IMS jezgrena mreža, EPC jezgrena mreža, CS jezgrena mreža, signalna mreža, bežična mreža, mreža nositelja i sustav podrške. Riječ je o složenoj evoluciji mreže u području telekomunikacija, a predstavlja i veliki izazov za prijevozničke mreže i poslovnu transformaciju, dok testira mogućnosti krajnjih korisnika rješenja za opremu.

Kao što svi znamo, 2G / 3G je uglavnom dizajniran za glas. Oni koriste Circuit Switched (CS) tehnologiju za pružanje telefonskih usluga. Prije poziva potrebno je uspostaviti liniju u mreži. To je "ekskluzivni" resurs do kraja poziva. srušiti. Kada je poziv u tijeku, mreža će se vratiti na 2G ili 3G, a poziv mobilnog prometa će biti prekinut.

Ali u doba 4G-a, s jedne strane, kako bi se nosili s eksplozivnim rastom podatkovnog prometa, s druge strane, zbog napretka u tehnologiji, tradicionalnu tehnologiju prekidanja krugova zamijenio je Packet Switched (PS). Komutacija paketa je pakiranje i prijenos podataka. Kao i ekspresna dostava, paket se dostavlja primatelju samo kada je potrebno. Primjerice, glas se prenosi svakih 20 milisekundi, a nije zapakiran bez govora. "Ekskluzivni" resursi mogu učinkovitije koristiti resurse. Ova tehnologija glasovnih poziva je jasnija, veze su brže, a postoji vrlo malo isključenja.

Budući da 4G LTE mreža samo prenosi podatkovne pakete, i glasovna i srodna signalizacija se tretiraju kao paketni prijenosi, baš kao i drugi podaci. VoLTE, ili Voice over LTE, izgrađen je na vrhu LTE mreže i prenosi glas preko IP paketa.

Međutim, upravo smo koristili 4G Volte HD glasovni poziv ili jučer. Većina korisnika triju glavnih operatera China Mobilea, China Unicom i Telecoma nije ni vidjela pojavu Voltea. U očima tehnoloških divova, 4G Volte je zaostao. Već sam skrenuo pozornost na 5G Volte HD glasovni poziv.

Uživajte u vrhunskom audio i video iskustvu brže

Kako pametni domovi imaju ultra-high-speed iskustvo kao što je pametan TV audio, a brzina prijenosa bit će udvostručena u 5G eri.

U 5G mrežnom okruženju brzina Interneta bit će skoro 66 puta brža od 4G. Ova iznimno brza mrežna brzina učinit će mnoge stvari nemogućim. Zamislite da kada budete spremni preuzeti "Paddington Bear" visoke kvalitete, ako koristite trenutnu mrežu, morate pričekati najmanje 5 minuta, au 5G okruženju, ona će se preuzeti za nekoliko sekundi.

Prije nego što gledamo videozapis na 4G mreži, čekanje nekoliko sekundi puferiranja nije veliki problem, ali ako vozite auto koji vozi sam, vrlo je opasno susresti se s kašnjenjem podataka. Konkretno, u trenutnoj 4G mreži, mreža obično traje 15-25 milisekundi za prijenos podataka do vozila koje se može sudariti, a zatim će vozilo početi uzimati hitno liječenje. Međutim, u budućoj 5G mreži, vrijeme prijenosa ovih podataka bit će skraćeno na 1 milisekundu.

A najveća prednost 5G u odnosu na 4G je. Na primjer, u usporedbi s 3G, 4G je utrostručio učinkovitost spektra i 4 puta širinu pojasa pod istim spektrom. Prema Moorovom zakonu, sposobnost da se osigura isti čip povećao se za oko 10 puta, a uz kontinuirani razvoj čipa, njegova procesorska snaga je također poboljšana po istoj cijeni. Stoga se trošak ukupne stope mora smanjiti. Ukratko, može korisnicima pružiti veće brzine bez povećanja troškova.

Pružite snažnu tehničku podršku za proširenje pametne tehnologije

Na posljednjoj Zimskoj olimpijadi, temeljenoj na tehnologiji 5G, ostvaren je pogled na sinkronizaciju panoramskog prikaza, vremensko rezanje, tehnologija virtualne stvarnosti VR itd. U području publike na olimpijskim mjestima, iskustvo gledanja s prednje strane postiže se korištenjem 5G tehnologije i prijenosa uživo uživo na povezani 5G mreži. I na svečanosti otvaranja Zimskih olimpijskih igara, povijest prve svjetlosne emisije drone također je neodvojiva od moćne tehničke podrške 5G.

Uspješnim eksperimentom na Zimskim olimpijskim igrama, Olimpijske igre u Tokiju 2020. također će donijeti opsežnu implementaciju 5G. Tehnološki div Intel najavio je suradnju s NTT DOCOMO-om, japanskim pružateljem komunikacijskih usluga (nacionalni partner Olimpijskih igara u Tokiju 2020.), kako bi pružio tehničku podršku za nadolazeću mrežnu infrastrukturu Olimpijskih igara 2020., povezanost i novu suradnju.

5G će također zasjati na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020., te će surađivati s japanskim operatorom NTT Docomo za pružanje 5G usluga, dok će različiti uređaji i mreže opremljeni Intel XMM 8060 5G višenamjenskim pojasom biti potpuno zreli, pružajući širi raspon od 5G usluge. ,

Osim toga, Internet stvari i autonomna vožnja također su uporišta 5G.

Za automatsku vožnju, uz super duboko učenje sposobnost, visoke preciznosti karte, visokih performansi inteligentni hardver, to je također neodvojivo od 5G blagoslov. Autopilot želi dobiti informacije o prometu i analizu na cesti, a sve to mora biti temeljeno na mrežnoj platformi koju pruža 5G, što uvelike promiče razvoj vozačkih mogućnosti.

Brzina 5G pravovremenog i brzog prijenosa podataka također će promovirati razvoj tehnologije interneta stvari. 5G je vrlo fleksibilna mreža koja će povezati sve i povezati se sa svima, podržavajući sve aplikacije na Internetu stvari.

Najvažniji uvjet za razvoj Interneta stvari je mrežni sustav koji mora imati međusobnu povezanost i kretanje podrške. Samo kada je pokrivena 5G mreža može se na temelju nje formirati mreža koja istinski podržava tržišnu potražnju.

S trenutne točke gledišta, 5G tehnologija je prodrla u svaki aspekt našeg života. 5G mreža će također pružiti najsnažniju podršku za autonomnu vožnju i Internet stvari. Dolazak 5G mreže ne samo da nam omogućuje da iskusimo bržu brzinu mreže, već i donosimo novu generaciju iskustava poput vožnje bez posade.


Par:Stil života, od toga Sljedeći:2018 Home Store Nekoliko ključnih riječi Inventar na kraju godine