Nova tema za kućne tvrtke: Upravljajte svojim lancem opskrbe

- Dec 28, 2018-

Što je opskrbni lanac? Odnosi se na osnovno poduzeće, od nabave sirovina, prerade poluproizvoda do gotovih proizvoda i konačno slanja proizvoda potrošačima putem prodajne mreže, čime se dobavljači, proizvođači, distributeri i krajnji korisnici povezuju u cijelu funkciju. Neto lančana struktura.


Kao što se može vidjeti iz definicije, on sadrži niz ekonomskih lanaca od materijala koji se nalaze uzvodno do proizvodnih i prodajnih terminala. Za većinu tvrtki koje se bave opremanjem stanova, upravljanje distributerima kanala postaje sve zrelije, a upravljanje dobavljačima prema gore je još uvijek u povojima. Između proizvodnih poduzeća i dobavljača na višoj razini, više je odnos između „nabave i nabave“, a malo kućanstava aktivno upravlja lancem opskrbe i dobiva dodane vrijednosti u lancu opskrbe.

h550w385-5c2512656a162

To može biti zbog toga što je status IKEA-e izuzetno teško potresti, a domaće tvrtke za opremanje kuće rijetko postižu tržišni udio od više od 10%.


Problemi s mjerilom, komunikacijom i povjerenjem


Kada se neke tvrtke za opremanje doma pitaju postoje li programi za upravljanje ili suradnju za dobavljače uzvodno, većina je odgovora: Mi smo još uvijek male veličine, dionice su u zraku i ne možemo govoriti o upravljanju lancem opskrbe; imamo dobavljače, ali smo ograničeni na upravljanje zalihama, razvoj proizvoda ne zahtijeva njihovo sudjelovanje; čak i odnos između poduzeća i dobavljača nije dobar, nedostatak povjerenja među sobom, naravno, situacija "trgovački siledžija" ili "gostovski nasilnik".


Zašto je odnos između naših tvrtki za opremanje kuće i dobavljača nafte i plina tako labav?


Postoji mnogo razloga. Nepobitno je da su mnogi dobavljači na uzvodnoj strani već dugi niz godina uzimali "nisku cijenu" kao svoju osnovnu prednost, te nedostatak istraživanja o navikama potrošnje proizvoda i tržišta, naravno, nemoguće je provesti dubinsku koordinaciju s poduzećima. Na primjer, mnogi domaći hardverski dodaci ili stilovi su stari, ili prate trend da oponašaju popularne stilove, a malo sustava razmatra odgovarajući stupanj proizvoda.


S druge strane, za većinu tvrtki za opremanje kuća vrste sirovina koje su potrebne za njihovu proizvodnju su ograničene, a nema mnogo serija i vrsta proizvoda. Narudžbe su dostupne prema potrebama krajnjeg kupca (ili trgovca). Stoga je za tvrtke koje se bave uređenjem doma marketing ključan, pa čak i određuje život i smrt poduzeća. Učinkovitost opskrbe ili suradnja u smjeru proizvodnje mogu zadovoljiti osnovne zahtjeve.


Čak i takav zahtjev može dovesti do trenja između uzvodnog i nizvodnog zbog loše komunikacije ili nedostatka povjerenja. U suočavanju s žestokom tržišnom konkurencijom, ili uzvodno snosi visoke troškove kapitala, ili nizvodno nosi potencijalne proizvode i troškove nakon prodaje.


Možda u osnovi, tvrtke za opremanje doma nikada nisu stvarno ovladale inicijativom cijelog industrijskog lanca, jer nikada nisu izravno suočene s krajnjim potrošačima, a teško je poboljšati učinkovitost cijelog lanca nabave iz perspektive iskustva potrošača.


Gdje je ogroman potencijal vrijednosti opskrbnog lanca?


Iako je sveukupna situacija donekle nezadovoljavajuća, također smo vidjeli da su neke tvrtke za opremanje doma počele aktivno upravljati lancem opskrbe. Neke tvrtke dobavljači počele su aktivno surađivati s dodanom vrijednošću opskrbnog lanca i čak sudjelovati u njoj. Na primjer, Guangdong Zhida Fabric i nizvodne tvrtke proučavaju trendove tkanine i pružaju profesionalna rješenja za tkanine na temelju istraživanja tržišta.


Rudarstvo vrijednosnog potencijala opskrbnog lanca nije patent za “velike tvrtke”. MSP mogu učiniti isto i mogu dobiti više koristi. Koje su prednosti izvrsnog upravljanja lancem opskrbe za tvrtke za opremanje doma? Iz perspektive upravljanja uzvodnim dobavljačima, prednosti su vrlo očite:


Smanjite troškove provjere i komunikacije. Pronalaženje odgovarajućeg dobavljača uzvodno će poduzeti puno truda za bilo koje poduzeće. Od kontakta, komunikacije, pregovaranja do pristajanja i uhodavanja bit će potrebno neko vrijeme da se prilagodi. Osobito za velika poduzeća za opremanje doma, promjena obrtništva je u cijelom tijelu, a konzistentnost kvalitete proizvoda za kućanstvo je također vrlo važna.


Aktivno traženje i upravljanje dobavljačima uzvodno uvelike smanjuje uplitanje beskorisnih informacija, as druge strane, komunikacija je jednostavnija, jer su ponuda i potražnja dviju strana relativno usklađeni.


Pomoći tvrtkama smanjiti troškove i smanjiti tržišni rizik. Za tvrtke koje se bave uređenjem doma, pogotovo tvrtke za drveni namještaj, proizvodnja općenito ima sezonske razlike i laka godišnja doba. Na primjer, u posljednjih nekoliko mjeseci, tvornica mora pojačati skladištenje i proizvodnja je općenito puna.


U ovom trenutku, odličan upstream upravljanje lancem opskrbe ne samo da može omogućiti poduzećima da imaju dovoljno sirovina za proizvodnju u punom kapacitetu, ali i potpuno iskoristiti uzvodno skladištenje, logistiku i druge objekte kako bi pomogli tvrtkama smanjiti troškove. Suočene s posebnim promjenama u tržišnom okruženju, kao što su nagli rast i pad cijena sirovina, poduzeća u gornjem dijelu lanca također mogu postati dobar tampon koji će pomoći tvrtkama da minimiziraju tržišne rizike i glatku tranziciju.


Poboljšati učinkovitost istraživanja i razvoja u poduzeću i povećati konkurentnost usluga i proizvoda. Uzvodni dobavljači nisu samo dobavljači sirovina za opremanje doma, već su i dio konačnih proizvoda i usluga tvrtke.


Tvrtke koje se bave proizvodnjom mogu biti uključene u početne faze dizajna proizvoda, posebno s ekspertizom za pomoć tvrtkama u oblikovanju proizvoda, proizvodnom procesu i usavršavanju marketinške vrijednosti.


Kroz blisku suradnju uzvodno i nizvodno, tvrtka je također dobila personalizirane usluge kako bi stvorila više jedinstvenih i konkurentnih proizvoda. U određenom smislu, bilo da se radi o hardveru, koži, boji, drvetu, strojevima, itd., Možete unijeti svoju jedinstvenu vrijednost na konačni proizvod.


Tri stopala smrzavanja nisu hladnoća dana, i to je djelo planine. Kao ideja naše idealne situacije za upravljanje uzvodnim lancem opskrbe, to može biti određena udaljenost od stvarnosti. Međutim, od sada, bez obzira na veličinu, poduzeća za opremanje doma mogu posvetiti više pozornosti vlastitom lancu opskrbe, počevši od aktivne komunikacije i aktivne suradnje, i postupno se približavajući cilju "vrijednosne simbioze" između uzvodnog i nizvodnog.


Što nam IKEA kaže u igri opskrbnog lanca?


IKEA, koja zagovara "demokratski dizajn", zapravo je prilično koncentrirana ili čak "centralizirana" u lancu opskrbe. S jedne strane, dizajn proizvoda tvrtke IKEA počinje od života ljudi i zagovara savršenu kombinaciju ljepote, praktičnosti, kvalitete, održivosti i niske cijene. S druge strane, kako bi postigli te ciljeve, IKEA nastoji postići najniže troškove i maksimizirati vrijednost u svakom aspektu opskrbnog lanca.


Budući da je izravno orijentiran prema potrošačima, IKEA će razmotriti uređenje proizvodnog procesa, praktičnost transporta, složenost instalacije, itd. Od dizajna proizvoda, a cijena se određuje na početku. To također omogućava da dizajn proizvoda na početku ima jasnu tržišnu poziciju, u najvećoj mogućoj mjeri kako bi se izbjegao tržišni neuspjeh. S druge strane, kako bi se smanjila cijena proizvoda iz godine u godinu, IKEA i dobavljači su konkurentni i kooperativni. IKEA dijeli ponude dobavljača na nekoliko dijelova: materijalne troškove, troškove proizvodnje, naknade za upravljanje i dobit.


Među njima, troškovi proizvodnje su smanjeni kroz industrijske transformacije i poboljšanje učinkovitosti (ovaj dio IKEA će pomoći tvornici za dovršetak); Trošak upravljanja razvodnjen je rastom narudžbi IKEA-e, a materijalni troškovi uključuju tržišne objektivne čimbenike, a njih dvojica se slažu. Što se tiče dobiti, uz dobit koju je postavio IKEA, tvrtke moraju stalno inovirati i reformirati i optimizirati strukturu troškova.


Za domaća poduzeća za opremanje doma, IKEA nije samo model za proaktivno upravljanje lancem opskrbe, nego i odličan slučaj za proširenje upravljanja lancem opskrbe od vrha do dna i iskorištavanje potencijalnih vrijednosti jedan po jedan.


U internetskom okruženju „proizvodi su oglašavanje, usluga je marketing“, nužno je da kućna poduzeća razumiju stvarno iskustvo potrošača, te je potrebno kontinuirano poboljšavati iskustvo potrošnje iz perspektive uzvodnog i nizvodnog od cjelokupne ponude. lanac.


S druge strane, hoće li dobavljači uzvodno aktivno sudjelovati u stvaranju vrijednosti proizvoda ovisi o stupnju otvorenosti tvrtke. Tek kada poduzeće pokrene inicijativu za promjene, bilo da je riječ o dobavljaču ili nekom od daljnjih partnera, moguće je sudjelovati u cijelom procesu. Iz ove perspektive, misli su da bi se kućni posao trebao najprije osloboditi, nakon čega slijedi akcija.


Par:Kupnja dječjeg namještaja obratite pozornost na sljedeće 3 točke Sljedeći:Zlatna pravila za izgled kafića