Peking nudi pomoć u rješavanju zdravstvene krize

- May 11, 2020-

medical supplies

Posebna misija s medicinskim stručnjacima iz Kine stigla je u Moskvu na poziv ruske vlade.

Desetčlana skupina, koja uključuje epidemiologe iz kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti i bolnica i medicinskih zavoda u provinciji Heilongjiang, stigla je u subotu.

Grupa je u nedjelju održala videokonferenciju s kineskim studentima, predstavnicima kineskih tvrtki u Moskvi, nastavnicima Konfucijevih instituta na lokalnim sveučilištima i kineskim gospodarstvenicima koji su bili u bliskom kontaktu s potvrđenim pacijentom COVID-19.

Stručnjaci će posjetiti bolnice u Moskvi, uključujući glavnu bolnicu za koronavirus, Kommunarku i neke nedovršene bolnice u gradu, rekao je Hao Huilong, vođa stručnog tima.

Hao, koji je ujedno i potpredsjednik Pokrajinskog odbora kineskog naroda Heilongjiang 0010010 # 39; Politička savjetodavna konferencija, rekao je da se stručnjaci nadaju da će njihov posjet pomoći poboljšanju situacije s COVID-19 u Rusiji ,

Rusija 0010010 # 39, broj potvrđenih slučajeva COVID-a u nedjelju je nadmašio 15, 770 , 2, 186 više nego u subotu. Zabilježeno je da se oporavljaju 1, 291 i {6 6} 30.

U međuvremenu, deset kineskih stručnjaka započelo je u petak svoj prvi radni dan u Nur-Sultanu, u Kazahstanu, dijeleći ekspertizu sa svojim kazahstanskim kolegom o tome kako spriječiti širenje COVID-19.

Skupina 0010010 # 39, zakazana 15-dnevna posjeta započela je u Nacionalnom centru javnog zdravlja u Kazahstanu, koji prikuplja informacije o COVID-19 u zemlji.

Nakon što su čuli za mjere poduzete za suzbijanje bolesti u Kazahstanu, stručnjaci su održali konferenciju s kazahstanskim liječnicima širom zemlje, a kineski liječnici pozdravili su napore Kazahstana.

0010010 `; Tijekom našeg boravka, postalo je jasno da je posao na suzbijanju koronavirusa u Nur-Sultanu, gdje se promatra karantena, dobro obavljen, 0010010 "; rekao je Lu Xiaobo, liječnik zaraznih bolesti.

0010010 quot; Svi nose masku za lice. 0010010 quot;

Kasnije je došlo do internetskog sastanka s kazahstanskim ministrom zdravlja Yelzhanom Birtanovom.

Ograničenja uvedena od sredine ožujka dovela su do sporijeg porasta slučajeva u Nur-Sultanu i Almatyju, rekao je Birtanov. Međutim, infekcije u drugim regijama brzo su porasle, zbog čega je vlada produžila vanredno stanje do kraja ovog mjeseca.

Kineski stručnjaci 0010010 # 39; posjet je rezultat pravovremene odluke čelnika dviju zemalja, rekao je Birtanov.

Pomoć iz širokog raspona

Kineski pojedinci i organizacije širom svijeta i dalje doprinose pomoći u borbi protiv pandemije.

U proteklih nekoliko dana Banka Kine SAD donirala je stotine tisuća hirurških maski i rukavica zdravstvenim radnicima, prvim odgovorima i drugim osobama iz nužnih službi u New Yorku.

Donacija 120, 000 hirurških maski i 12, 000 hirurških rukavica u početnoj fazi je pri kraju, cilj je ublažiti nedostatak osobne zaštitne opreme, rekla je Catherine Feng, viša potpredsjednica Kineske banke 0010010 # 39, poslovnica New Yorka.

Pošiljka 11 tona medicinskog materijala vezanog za CVID-19 stigla je u Meksiko iz Kine kasno u petak, priopćile su meksičke vlasti.

Meksiko 0010010 # 39, ministar vanjskih poslova Marcelo Ebrard rekao je da je zrakoplov Aeromexico Boeing 787-8 prevozio pošiljku, uključujući 1. 9 milion maski i { {5}}, 000 kirurških maski.

0010010 quot; Oprema će se distribuirati tijekom narednog vikenda, 0010010 quot; Rekao je Ebrard.

Bio je to drugi let s medicinskim potrepštinama iz Kine u Meksiko.

Očekuje se da će pošiljke medicinskih potrepština iz Kine stizati između dva i četiri puta tjedno, a ukupno će biti 20 pošiljki, priopćila je meksička vlada.

Šest ventilatora različitih modela i 58, 000 medicinskih maski koje je Kina donirala stigla je u petak u Bosnu i Hercegovinu, priopćila je kineska ambasada u Sarajevu.

Kineske lokalne vlasti, civilno društvo i poduzeća također pripremaju materijalnu pomoć za Bosnu i Hercegovinu i razmatraju načine kako robu odvesti do odredišta, priopćeno je iz veleposlanstva.


Par:Kineska tvrtka pomaže južnoafričkom proizvođaču maski u povećanju proizvodnje Sljedeći:Komercijalni Blagovaona Stol S Banquette Kauč