Priliv kapitala na tržište Smart brave za vrata postat će novi ulaz u pametne domove

- Jan 08, 2019-

Najintuitivnija razlika između pametnih brava i tradicionalnih mehaničkih brava je razlika u metodama otključavanja: u prošlosti je bilo moguće samo otključavanje ključa. U inteligentnoj eri bilo je prikladnijih načina lica, otiska prsta, lozinke itd. Drugim riječima, zamijenjena je osobna fiziološka informacija. Ključ je postao veza za otključavanje. Pametno zaključavanje vrata najprije je riješilo neugodnost što je zaboravila donijeti ključ.

U usporedbi s Japanom, Južnom Korejom i Europom i Sjedinjenim Američkim Državama, kineska pametna brava za zaključavanje vrata na tržištu je niska, samo 2%. Iz perspektive domaćeg tržišta, Kina ima populaciju od 1,4 milijarde i 400 milijuna kućanstava, a potencijalno tržište je ogromno. S ove točke gledišta, tržište pametnih brava ima široko i lijepo plavo more.

Kapital se poplavljuje na tržištu pametnih brava i ne želi se isključiti

h640w424-5b4d40e1cc99d

Od 2014. godine dogodila su se 22 incidenta u financiranju pametnih brave na vratima. Većina financiranja i dalje se temelji na kotačima i kotačima. Tržište je u ranoj fazi industrijalizacije, a startup tvrtke i kapital su ušli.


Od 2014. godine do danas, 22 financijska događaja na području pametnih brave iznosila su oko 10% ukupne površine pametnih domova. Industrija je omiljena na tržištu kapitala. Međutim, većina financiranja i dalje se temelji na Angel Wheelu i A-roundu. Tržište je u ranoj fazi industrijalizacije. Poduzetničke tvrtke i kapital ulijevali su se. Među njima, Gubei Electronic Layout Software + Hardware, pokrenuo je pametne brave na vratima, preuzeo je vodstvo u realizaciji C-round financiranja. Yunding Technology, koja je specijalizirana za proizvodnju pametnih brave za vrata, u ožujku 2017. ostvarila je 51 milijun B + okruglog financiranja, što je dovelo do pokretanja pametne brave. Razvojem tehnologije, inteligentne brave se prebacuju s B-end tržišta na C-end tržište. Potaknut pametnim kućnim bumom, tržište pametnih vrata zaključat će postupno.


Broj pametnih brave brzo raste, a očekuje se da će cijene u budućnosti pasti.


Trenutačno, cijena pametnih brava je uglavnom 2.000-3.000 juana, a prosječna cijena je oko 2.500 juana, što je 10 puta više od tradicionalnih mehaničkih brava. Postoji veliki "prostor za širenje", a mnogi potrošači koji cijene cijene su blokirani. ,


U 2015-2017, broj pametnih vrata zaključavanje prodaje povećao s 1,97 milijuna kompleta na 8,14 milijuna kompleta, a veličina tržišta porasla od 4,9 milijarde juana na 20,3 milijarde yuana. Prema prognozama, nakon 2019. godine, uz stalno poboljšanje konkurentnog krajolika i postupno poboljšanje opskrbnog lanca, prosječna cijena pametnih brava će se postupno smanjivati na oko 2.000 yuana. Godine 2023. prodaja pametnih brava će premašiti 65 milijuna kompleta.


Pogledajte pametan industrijski uzorak zaključavanja vrata, koji je jak u svim krugovima


Svaka sfera života želi kušati ogroman kolač industrije pametnih brava. Trenutno, industrija kineske pametne brave formirala je šest kampova: profesionalni pametni logor, komunikacijski (mobilni telefon) kamp, kamp pametnog doma, kamp za sigurnost, IT (internet) kamp, tradicionalni logor za zaključavanje. Suočeni s velikom potražnjom na tržištu u budućnosti i brzorastućim tržištem, to je neizbježan trend za sve divove kao što su mobilni telefoni, kućanski aparati, sigurnost i internet za pokretanje "bravara".


Pametne brave postat će nova ulazna točka za pametne domove. Još uvijek želite donijeti ključeve?


Od devedesetih godina, s razvojem Interneta stvari, pametne kuće i interneta, na civilnom su se tržištu počele pojavljivati pametne brave za vrata. Daljinski start, daljinski upravljač, daljinski alarm i daljinski nadzor postali su standard za mnoge pametne brave. Očekuje se da će nakon 2018. godine pametne brave ući u razdoblje brzog razvoja i primijeniti na širu pametnu kućnu scenu.


Par:Novi trendovi i trendovi u građevinskim materijalima i industriji namještaja: One-stop Air Outlet Docking Sljedeći:Predvidite opstanak robnih marki za 2019. godinu