Kina daruje medicinski materijal za borbu protiv COVID-19 u Južnom Sudanu

- Jun 18, 2020-

JUBA, 11. lipnja (Xinhua) - Kineska vlada u četvrtak je isporučila medicinski materijal u Južni Sudan kako bi pomogla istočnoafričkoj zemlji da se izbori s pandemijom COVID-19.

NEW

Medicinska pomoć uključivala je 5000 zaštitnih odijela, 15.000 maski za lice, 100 000 hirurških maski, 5000 zaštitnih naočala, 5000 rukavica i 834 paketa dijagnostičkih kompleta.

Hua Ning, kineski veleposlanik u Južnom Sudanu, rekao je da će Peking i dalje podržavati borbu Juga Sudana protiv GOSP-a protiv COVID-19.

GG quot; Ova posljednja donacija demonstrira kinesku vladu i druge&opredjeljenje za podršku afričkim zemljama' napori na suzbijanju COVID-19," Rekla je Hua.

NEW (1)

GG quot; Zajedničkim naporima međunarodne zajednice i vlade Južnog Sudana bili bismo u mogućnosti izgraditi globalni zdravstveni sustav za sve," rekao je kineski izaslanik.

Mayen Dut Wol, pomoćnik tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova Južnog Sudana, cijenio je Kinu zbog stajanja sa Južnim Sudanom tijekom zahtjevnih vremena pandemije COVID-19.

GG quot; Vlada i stanovnici Južnog Sudana sretni su zbog kineskog naroda i vlade, jer su stajali s nama u svim poteškoćama. Registrirat ćemo ovu donaciju kao jedno od dostignuća naših odnosa," Rekao je Wol.

Zaklada Jack Ma i Fondacija Alibaba ranije su isporučila tri serije antikoronavirusnih zaliha u istočnoafričku zemlju.


Par:ne Sljedeći:Pretraživanje cjepiva može potrajati dvije godine