Kineska proizvodnja maski usred COVID-19 ukazuje na snažne proizvodne mogućnosti

- May 28, 2020-

Kina je izvezla 3. 86 milijardu komada maski između ožujka {2}} i travnja 4, a brojka se proširila na 23. 94 milijardi sljedećih 26 dana. U samo dva mjeseca ukupno je 27. 8 milijarda komada maski dopremljeno iz Kine na prekomorska odredišta, otprilike 3 puta više od onih koje su izvezene tijekom prošle godine.

1

Osim BYD-a, mnogi su drugi kineski proizvođači, među kojima je i proizvođač automobila GAC ​​Group, proizvođač zajedničkih poduzeća SAIC-GM-Wuling, gigant kućanskih aparata Gree Electric i proizvođač odjeće Youngor, postali stupovi koji podržavaju kinesku proizvodnju maski.

"Brza tranzicija toliko mnogo poduzeća koja prije nisu bila u industriji, ukazivala je na snažnu proizvodnu sposobnost Kine", rekao je Zeng Qinghong, predsjednik upravnog odbora GAC ​​Grupe. Bogato iskustvo kineske prerađivačke industrije u tehnologiji, upravljanju, kontroli kvalitete i upravljanju opskrbnim lancima, kao i njegova dovoljna rezerva za talente i široke tvornice, postavili su čvrst temelj za proizvodnju maski, dodao je.

Fan Weijian, inženjer iz GAC grupe, podijelio je svoja osobna iskustva u industrijskoj tranziciji. Kad su on i njegove kolege sastavili prvi stroj za proizvodnju maski, tehnologija zavarivanja maski' trake za uho neočekivano su postale glavni izazov, koji je čak zaustavio cijelu proizvodnu liniju, jer se glava za zavarivanje uvijek lijepila za maske.

Nitko nije ponudio smjernice, ali istraživali su način iz vlastitog iskustva. Osnovali su posebnu radnu skupinu za rješavanje problema i izvršili eksperimente na visoko preciznom strojnom stroju s digitalnim upravljanjem. Nakon četiri dana napornih napora, našli su savršeno rješenje i napravili iskorak.

2

Kineski industrijski lanci usko su povezani, a zemlja ima cjelovit proizvodni sustav. To je konsenzus postignut od strane mnogih poduzeća koja su svoju proizvodnju prebacila na maske kako bi odgovorile na epidemiju.

Maske su male, ali njihova proizvodnja zahtijeva zajedničke napore iz kompliciranog industrijskog lanca koji pokriva kemikalije, tekstil, materijale, strojeve, metalurgiju, elektroniku i ostale osnovne industrije. Također zahtijeva tehnike kao što su obrada materijala, proizvodnja strojeva, elektroničko upravljanje i ultrazvučno zavarivanje. Proizvodnja proizvoda bila bi nemoguća ako bilo koja veza u ovom lancu ne uspije.

Ponoseći se 41 industrijskim podjelama, 207 grupama i 666 klasama proizvoda i usluga, Kina je razvila neovisan i cjelovit moderni industrijski sustav. To je jedina zemlja na svijetu koja otima sve okvire za industrijsku kategoriju pod UN-ovim br. 39; industrijska klasifikacijska norma.

Sav materijal za maske i rezervni dijelovi za maskarske strojeve mogli su se proizvesti i kupiti u kratkom vremenu u Kini, kada je epidemija uznemirila globalnu logistiku.

Kompletni sustav ne samo što je postavio čvrste temelje za širenje proizvodnje maski, već je dao i veliki doprinos globalnoj borbi protiv epidemije. Do sada je Kina nudila medicinsku i materijalnu pomoć 127 zemljama i 4 međunarodnim organizacijama.

"Narudžbe koje se danas isporučuju planiraju se isporučiti u listopadu, a naše proizvode izvezli smo u mnoge zemlje", rekao je Jiao Na, zamjenik generalnog direktora odjela za prodaju u inozemstvu San Qi Medical sa sjedištem u Rizhauu, u pokrajini Shandong na istoku Kine. Prema njenim riječima, svjetla radionica nisu ugašena od kraja siječnja ove godine, a tvornica je proizvela ukupno 300 milijuna komada maski.

San Qi Medical se nije borio sam protiv epidemije. Kako bi pomoglo kompaniji da obnovi i proširi proizvodnju, općinska vlada Rizhaa osnovala je posebnu radnu skupinu stacioniranu u tom poduzeću, zajedno s dva posebna službenika koje su otpremila nadležna odjela, kako bi ponudila pomoć i izgladila industrijski lanac. Dnevna proizvodnja kompanije ubrzo se popela na 3. 5 milion komada, pet do šest puta nego inače.

Vladini odjeli na svim razinama i sve industrije u cijeloj zemlji sudjelovali su u borbi protiv epidemije prvom prilikom kako bi se osigurala proizvodnja maski. "Naša zemlja ima institucionalne prednosti da koncentrira resurse za postizanje velikih poduhvata, i zato smo postigli takva postignuća", rekla je Sun Zhicheng, članica grupe za opskrbu materijalima vodeće skupine Središnjeg odbora Središnjeg komiteta za odziv na epidemije i zamjenica direktora - generalno od Ureda za socijalni razvoj, Komisije za nacionalni razvoj i reforme.

3

Par:Kineska vojska osigurava više medicinskog materijala za pomoć Laosu u borbi protiv COVID-19 Sljedeći:Kineski stručnjaci dijele iskustvo reakcije COVID-19 s Ugandom u Južnom Sudanu