Kineski stručnjaci dijele iskustvo reakcije COVID-19 s Ugandom u Južnom Sudanu

- May 19, 2020-

Kineski medicinski stručnjaci podijelili su svoje iskustvo reagiranja na pandemiju COVID-19 sa kolegama iz Ugande i Južnog Sudana.

KAMPALA, svibanj 17 (Xinhua) - Kineski medicinski stručnjaci u petak su sa svojim kolegama iz Ugande i Južnog Sudana podijelili svoje iskustvo reakcije na pandemiju COVID-19.

Govoreći na otvaranju sastanka koji je održan putem Webinara, Aeneas Chuma, regionalni direktor UNAIDS-a za istočnu i južnu Afriku, rekao je da se svijet suočava s jednim od najvećih izazova koji ne utječe samo na zdravstveni sektor, već bi mnogi mogao potencijalno vratiti svijet. godine.

GG "Život više neće biti isti, jer svi dosadašnji dokazi govore da je virus tu dok ne postignemo imunitet stada ili ne nađemo cjepivo," Rekao je Chuma.

Rekao je da epidemija ne poznaje granice i da je zbog toga potrebna globalna solidarnost u borbi s njom.

GG quot; Sada je više nego ikad važno zajedno stajati i pružiti pomoć jedni drugima, na svim razinama. Moramo pokazati ljubaznost, saosjećanje i empatiju kad god je to moguće," rekao je, napominjući da je bilo slučajeva globalne solidarnosti u kojima su države osigurale lijekove, stručnost i ljudske resurse za održavanje zdravstvenih usluga.

Chuma je pozvao podršku Jaka Ma i Zaklade Alibaba mnogim afričkim zemljama u suzbijanju bolesti. Jack Ma je ​​poslao razne medicinske potrepštine u Afriku da pomognu u borbi protiv pandemije.

Anthony Garang, vršilac dužnosti predsjedatelja liječnika Južnog Sudana' Union, opisao je sastanak kao jedinstvenu priliku da nauče od svojih kineskih kolega koji su bili na liniji COVID-19 u Wuhanu.

GG quot; Nadamo se da ćemo vidjeti više sličnih inicijativa tijekom i nakon pandemije COVID-19," Rekao je Garang.

Richard Idro, predsjednik Medicinskog udruženja Ugande, rekao je da je sastanak bio važan zbog učenja Kine o načinu rješavanja pandemije COVID-19.

Wu Zunyou, glavni epidemiolog Kineskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti (China CDC) rekao je na sastanku da je Kina provela stroge mjere kako bi zaustavila širenje bolesti.

1 (1)


Par:Kineska proizvodnja maski usred COVID-19 ukazuje na snažne proizvodne mogućnosti Sljedeći:Kineska tvrtka pomaže južnoafričkom proizvođaču maski u povećanju proizvodnje