Česta povećanja cijena sirovina, kako bi tvrtke za namještaj trebale odgovoriti na tržišne promjene?

- Nov 02, 2018-

Najveći porast su srodni proizvodi od titan-dioksida i TDI-ja. Ove rasute sirovine uvelike su pod utjecajem fluktuacija na međunarodnom tržištu. Porast cijena izravno utječe na spužve i premaze. Primjerice, glavna sirovina spužve od mekog namještaja neprestano se povećavala za pet ili šest puta u jednom ili dva mjeseca 2016. godine. Od 2018. godine cijene su nastavile rasti, a nema tržišta, zaliha i bez rezervacija ,

Uz spužve, svaki porast cijena ploča na bazi drva, kao što su iverice i MDF, koji su glavna sirovina za panelni namještaj, ubola je poduzeća za proizvodnju namještaja.


Nakon drugog i trećeg poskupljenja mnogih tvrtki koje se bave bojom u Guangdongu ove godine, tvrtke koje se bave bojama u Istočnoj Kini nakon praznika Dana državnosti također su pokrenule poskupljenje, što će neizbježno dovesti do povećanja troškova proizvodnje namještaja.


U prošlosti, uzvodno sirovine su rasle jednom godišnje ili pola godine, što je dovoljno da se dotakne živce cijele industrije. Danas su sirovine u nekoliko mjeseci porasle nekoliko puta, a čak su i nekoliko puta u siječnju bile čudne.


U slučaju poskupljenja, neprocjenjive robe, jednokratne isplate i isporuke jednom rukom postala je "normalna država", proizvođači namještaja imaju različite načine probavljanja povećanja cijena, što također odražava različite strategije tržišnog natjecanja tvrtki za namještaj. Šablona.


Nakon lošeg, podići cijenu, zdravo, moj dobar potrošač nije dobar


Proizvođač namještaja koji je napravio taj izbor, u skladu s načelom da je "vuna na ovci" i nikada ne dopušta da trpi, je izvođač linearnog mišljenja.


Trgovci sirovinama žele podići cijene. Ova vrsta proizvođača namještaja izračunava dva seta planova. Prva je kupnja relativno siromašnih sirovina. Potrošači ne mogu vidjeti ništa drugačije od površine. Kao rezultat toga, proizvodi od namještaja koji se distribuiraju na tržište su iz godine u godinu lošeg kvaliteta.


Ne samo da ne osjećaju da je to njihova odgovornost, nego i izbjegavaju odgovornost kada naiđu na pritužbu s "kakvom se cijenom kupuju kakve robe." Tijekom vremena, potrošači mogu dati sebi psihološko očekivanje koje ne očekuje dobru kvalitetu proizvoda. Druga mogućnost je kupiti sirovine za povećanje cijena, a zatim tiho povećati cijenu gotovog proizvoda. S obzirom da potrošači ne mogu prihvatiti niti jedan proizvod, povećat će svoje cijene. Koristit će različite pakete, kombinacije, nove proizvode, pa čak i različite metode određivanja cijena koje ne razumiju.


Par:Plymold Booth Nordic Style Namještaj za restorane Bistro stol i kauč Sljedeći:Customized Home 2019 Bitke su počele, tako da tvrtke mogu nastaviti biti konkurentne!