Od integracije industrijskih platformi do velike ekologije, buduća generacija 100-milijunskih početnih poduzeća nije san.

- Jan 16, 2019-

U 2017. godini, veličina kineskog tržišta kućanskih aparata iznosila je oko 1,7 trilijuna, ali bilo je nekoliko velikih tvrtki s godišnjom prodajom većom od 100 milijardi. Među njima, mi smo upoznati s: Haier, prodaja od 241,9 milijardi u 2017; Midea, prodaja od 204,7 milijardi u 2017 .; Gree, prodaja od 148,2 milijarde u 2017. Preostali godišnji prihodi niza kućanskih aparata kao što su TCL, Changhong, Hisense, Oaks, Skyworth nalaze se u rasponu od 10 do 100 milijardi.

h640w425-5bf36e54599d9

2014. godine, kada je industrija namještaja bila u hladnoj zimi, glavni direktor tvrtke za opremanje doma Dong Mingzhu upitao je: "Kako tvrtke za namještaj postižu desetke milijardi?" Dong Mingzhu upita: "Jesi li ikada razmišljao o tome da napraviš 100 milijardi?" Druga prigoda, Iron Maiden: "Tvoje tržište je mnogo veće od mene. Ne možeš to učiniti za stotine milijardi. To je tvoje razočaranje."


Objektivno govoreći, kineske tvrtke za namještaj imaju vlastitu bespomoćnost. Na primjer, osobnije potrebe omogućuju mnogim tvrtkama namještaja prilagodbu samo prema narudžbama. Na primjer, većina tvrtki za namještaj i dalje je u fazi ručnih radionica, koje se ne mogu automatizirati ili čak poluautomatizirati. Na primjer, nerazvijena velika logistika dopušta dovršen namještaj ili montažni namještaj zahtijeva skupe troškove prijevoza na duge udaljenosti, zbog čega se nacionalne robne marke svugdje susreću s konkurencijom i okruženjem nekih regionalnih robnih marki, a lokalnim trgovinama namještaja i trgovcima daje jači glas. ,


Gledajući svijet, samo su “flat pack” i “self-okupljeni” globalni brandovi za opremanje doma s IKEA namještajem kao jezgra ostvarili prodaju od 298,5 milijardi yuana u 2017. godini, što se izdvaja od mnoštva.


Procijenjena na prosječnoj godišnjoj stopi rasta od 11%, spekuliramo da će veličina kineskog tržišta opreme za kućanstvo doseći 4,4 trilijuna u 2021. Ono što je sigurno je da će do tada biti serije poduzeća u milijunima, ali može li Kina biti dom industrija namještaja može stvoriti industrijski gigant vrijedan milijardu dolara? Naš odgovor je: da, i siguran, siguran i siguran!


Većina tradicionalnih domaćih ljudi nije obraćala pozornost na vatru zvijezda koju je pukla industrija: Linova drvna industrija, koja je osnovana 2007. godine, dosegla je 5 milijardi u 2017. godini. milijardi u prodaji u 2011. Nakon velike transformacije, Wayfair je prodao više od 20 milijardi u 2016. U 2015. godini prihodi Ai Jia Lifea u 2017. godini premašili su 10 milijardi. Očekuje se da će ona doseći 30 milijardi u 2018. i preko 100 milijardi 2020. godine!


Dakle, što je učinilo razliku između Hongjuna i Yanquea u starom i novom kućnom biznisu? Gdje će se ubuduće roditi kineski jednorog s kineskom kućom? Kako izgraditi ljestvicu za odbojku od milijardu, desetke milijardi do sto milijardi razvoja?


Vjetar se diže na kraju Qingpinga


Kineski lanac industrije namještaja za domom zaostaje za najmanje 20 godina. Prije deset godina, Gree i drugi kineski proizvođači kućanskih aparata počeli su istraživati lanac monopola i nizvodnih trgovina lanaca kućanskih aparata. Prije pet godina, većina kineskih trgovaca odjećom počela je vikati maloprodajnu transformaciju. Većina tvrtki za masovnu potrošačku robu počela je slijediti Ma Yunovo vodstvo prije dvije godine. Val novih trgovaca. Ali sve to izgleda da nema nikakve veze s tradicionalnim kineskim tvrtkama za opremanje doma. Većina ih se i dalje drži modela proizvođača, a nizvodno se oslanjaju na trgovce i prodavaonice kako bi prodrli svoje proizvode u svaki kutak tržišta.


Poput magline između dviju zvijezda, kineskoj tradicionalnoj domaćoj industriji predodređeno je da bude potpuno uništena u velikom jazu između novog doba i starog modela:


Dizajner koji želi ostvariti svoju osobnost i postati vazal proizvođača. U Kini nema nestašice vrhunskih dizajnera, osobito nakon renesanse orijentalne estetike i uspona mlađe generacije. Grupa mladih i stiliziranih dizajnera s bogatom osobnošću i kreativnošću pojavila se u industriji, ali sada ih uglavnom krase proizvođači.


Bilo da se radi o vlastitoj kreativnosti ili kao pružatelju usluga dizajna treće strane, oni mogu biti pokriveni samo dobavljačima koji trebaju povećati averziju prema riziku i pružiti najpopularnija dizajnerska rješenja koja će tržište najvjerojatnije prepoznati, rukopis je mrtav kao i njegov vlastiti talent.


Teško je proizvodima da prelaze preko sve težeg proizvođača. Sa sve većim oslanjanjem na promociju terminala i rastućim troškovima proizvodnje, poznato je da proizvođači postaju sve gori i lošiji, ali veći problem s kojim se suočavaju proizvođači je da ne mogu postići iteraciju proizvoda kroz inovacije.


Oni su željni inovacije proizvoda kako bi postigli diferenciranu konkurenciju i povećali bruto dobit, ali moraju odabrati da proizvode najosnovnije masovne proizvode kako bi se uklonio veliki rizik inventara uzrokovan nedovoljnim naručivanjem u nizvodnim kanalima. To se može nazvati proizvođačevim paradoksom inovacije proizvoda.


Suočavanje s industrijskim lancem do srednje krize. Budući da je e-commerce industrija bila neobuzdana, postala je glavni trend raznih industrija da ostvare ravnanje industrijskog lanca tako da odu na intermedijarnu vezu, čime se poboljšava učinkovitost industrijskog rada i snižava cijena krajnjih proizvoda.


U odnosu na dnevne potrebe, odjeću i druge industrije robe široke potrošnje, trgovci u industriji namještaja za kućanstvo moraju platiti više funkcija, kao što su isporuka, instalacija i postprodaja u odnosima s javnošću i terminalnim radnjama trgovačkog centra, ali s porastom kućne e-trgovine i trgovačkih centara. S porastom formata maloprodaje u kućanstvu, domaći trgovci suočit će se s ozbiljnim izazovima koji mijenjaju ulogu, pa čak i prijetnjama preživljavanju.


Prodavaonica kućanstva koja je sve više osiromašena u prometu pod tradicionalnim modelom komercijalnih nekretnina. Tradicionalni poslovni model kućne trgovine zapravo ga čini još jednom posredničkom ulogom u tradicionalnom industrijskom lancu. Visoki troškovi najma, ulaznice, naknade za promociju i drugi troškovi konačno se pretvaraju u premije proizvoda od strane proizvođača i distributera. Po.


Da stvari budu još gore, budući da mlađa generacija postaje glavni potrošač, e-trgovina, trgovački centri ili drugi novi formati postaju poželjnija opcija pri kupnji kućnih proizvoda. Tradicionalna trgovina oslanja se na prednosti lokacije i česte promocije kako bi privukla obrasce prometa, ali je postala neučinkovita, ali je postala nova norma za kuće.


Kompromitirati ukupnu intenzivnost klijenta. Kompromisi u različitim lancima lanaca industrije postaju sveobuhvatni kompromis kupaca, uključujući i ono što vidite u kućnoj trgovini mogu biti iste popularne robe (personalizirani kompromis), morate ići u udaljenu početnu trgovinu iznova i iznova ako želite kupiti dom (pogodnost) kompromis), morate kupiti kauč u ovoj trgovini da biste kupili stol za jelo i stolicu u toj trgovini (one-stop stilizirani kompromis podudaranja), morate prihvatiti povećanje cijene terminala nakon općeg održavanja bivšeg -faktorna cijena 3-5 puta cijena terminala (kompromis cijena)


Dizajneri koji su željni realizirati svoju kreativnost, ali im nedostaju resursi u industriji, oni koji su dobri u proizvodnji profesionalnih proizvoda, ali su željni integracije u cjelovito rješenje, i oni koji su željni da se riješe statusa posrednika i traže transformaciju uloge, isprepleteni su u tradicionalnim kućanskim trgovinama i potrošnji koji ne promiču neuspješne Kupce koji su pojačali svoje kompromise zajedno čine sadašnju kućnu industriju koja izgleda stabilna, ali podtlaka.


Temeljni uzrok ove mračne plime leži u odstupanju industrijskih resursa koje su organizirali proizvođači i doba suverenosti kupaca usredotočenog na krajnju potražnju. Jednom kada se ukaže prilika da im se omogući da iskoče iz trenutne situacije u industriji i rekombiniraju se u središte potreba kupaca, ovi željno pokretljivi igrači u industriji oslobodit će veliku industrijsku snagu.


Par:Koje detalje trebate obratiti pozornost u Catering Design? Sljedeći:Kako dizajnirati restoran: trebate zapamtiti ovih 8 savjeta