Prodaja Trgovine namještaja porasla je za 4,3% u rujnu

- Oct 18, 2018-

WASHINGTON - Trgovine namještaja namještaja i namještaja porasle su u rujnu 4,3% u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je lagano zaostalo postotak dobitka za široki sektor maloprodaje, navodi se u najnovijem izvješću američkog Ministarstva trgovine.

Prodaja robe namještaja za kućanstvo porasla je na 10,28 milijardi dolara u rujnu, s revidiranog 9,85 milijardi dolara za rujan 2017. Prodaja porasla 1,1 posto u odnosu na kolovoz od 10,17 milijardi dolara.

Prodaja u rujnu za kombiniranu industriju maloprodajnih i prehrambenih usluga u Sjedinjenim Državama povećala se za 4,7% u odnosu na prethodnu godinu na 509 milijardi dolara, au kolovozu je porasla za 0,1%. Prodaja od trgovine na malo porasla je za 4,4% u odnosu na rujan 2017. i za 0,4% u odnosu na prethodni mjesec.

Trgovine namještajem traju rast od šireg maloprodaje od proljeća.


Benzinske postaje i trgovci bez trgovine - prvenstveno tvrtke za e-trgovinu i katalog - vezani su za najbolje dobitke od prošlogodišnjih, svaka raste 11,4%.


Sportski proizvodi, hobi, glazbeni instrumenti i prodavaonice knjiga i robne kuće (podskup opće trgovine robe) ponavljali su se kao najgori izvođači i jedini sektori koji su pokazali negativan rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je za 3,8% i za 1,5%.


Za treće tromjesečje od srpnja do rujna prodaja prodavaonica namještaja za kućanstvo porasla je za 4,2% u odnosu na isto tromjesečje prošle godine, u usporedbi s povećanjem od 5,9% u ukupnom sektoru maloprodaje i hrane; povećanje od 5,6% za svu maloprodaju; i povećanje od 10,5% za trgovce bez trgovine.


Par:Zašto drvo mijenja boju? Sljedeći:Prijevoz i instalacija novog sofističkog ormara