Kako napraviti dobar dom E-commerce?

- Feb 07, 2019-

Razvoj e-trgovine namještajem u ovoj je fazi postao zreliji. Namještajne tvrtke mogu reći da su potpuno otvorene za e-trgovinu. Postoje mnoge platforme i postoje velike platforme kao što su Jingdong i Tmall.

111111111

Različite e-commerce i platformske ljestvice su različite, njihove snage su različite, njihove poslovne metode, proizvodi i koncepti su različiti. Svi oni mogu razviti svoje čarobno oružje. Naravno, puno usta pištolja na tržištu, Taobao trgovina namještaja posao je rekao da sve dok jedan udarac je dovoljno, cijena proizvoda je kralj, trik jesti po cijelom nebu, kao nisko kao drugi ne mogu misliti, i zatim nastavite četkanjem Rangiranje jednog kista je sasvim u redu. Drugi kažu da dok god imate novca, spremni ste platiti za promet. Samo nekoliko velikih e-commerce brandova govori o upravljanju kupcima, cjelokupnom doživljaju prikaza, poslovanju robnih marki i upravljanju lancem opskrbe namještajem e-trgovine, govoreći o kvaliteti proizvoda, dizajnu i funkcionalnosti.


Neki namještaj e-commerce tvrtke su trgovci ekvivalent offline trgovinama. To su isključivo pojedinci koji otvaraju trgovine na javnim platformama i kupuju robu svugdje. Neke tvrtke otvaraju brand online trgovačkih brodova, ne samo on-line prodaje, već i veliki broj fizičkih odvoda u trgovini. Prodaja, izgradnja O2O modela e-trgovine; sada postoje mnoge nove vertikalne platforme za e-trgovinu, neke su samostalne, neke su otvorene, uglavnom za poduzeća industrije namještaja, trgovci otvoreni, imaju vlastiti promet; i tako dalje. U usporedbi s tradicionalnim namještajem, električna trgovina ima veliki kapacitet, može staviti više proizvoda ili neograničen broj proizvoda, ali većina njih su slike proizvoda, nedostatak fizičkog iskustva i nedostatak sveukupnog iskustva u prostoru, pogledajte potrošnju slika, postoji mnogo električnih trgovina koje mogu biti samo jednokratne prodaje. Oslanjaju se na razvoj pojedinačnih proizvoda, jeftinu proizvodnju i dobru izradu. Stoga više pozornosti posvećuju stalnom poboljšanju procesa i funkcionalnosti samih proizvoda, ne obraćajući pozornost na drugi namještaj. Usklađivanje s prostorom.


Iz perspektive današnje prodaje e-trgovine, tvrtke za e-trgovinu općenito opadaju. U tom smislu, stručnjaci su rekli da je gospodarsko okruženje ušlo u razdoblje depresije, a pad prodaje je univerzalan i normalan. S druge strane, postoji razlika između razvoja e-trgovine namještajem i trenutačne potražnje za potrošnjom.


Razvoj namještaja za e-trgovinu do sadašnje faze može se reći da je relativno zreo, ali još uvijek postoje mnoge prethodne ideje za čistu e-commerce prodaju, a ne za kontrolu kvalitete, a ne za upravljanje markom, a ne za upravljanje klijentom , itd. Uglavnom, postoji značajna razlika između potražnje na tržištu za prilagodbu cijele kuće i cijelog sklopa. Povećani su nedostaci u prodaji pojedinačnih artikala ili potrošnja slagalice u seriji komada namještaja. U prošlosti, elektronička trgovina namještajem, potrošači nemaju zahtjeva za kvalitetom i postprodajom. Čak i mnogi potrošači mogu tolerirati male štete, ali sada to nije dobro, ne samo kvalitetu proizvoda i usluga isporuke i instalacije, ali i iskustvo proizvoda. Imajte veće zahtjeve.


Stoga su neki stručnjaci istaknuli da su buduće poslovne prilike u fizičkim trgovinama.


Iz perspektive e-trgovine, trenutni trend je da se e-commerce brandovi kreću izvan mreže i otvaraju trgovine s fizičkim iskustvom. Može se vidjeti da je na profesionalnoj izložbi namještaja, e-commerce brand Daxie promovirao svoj offline pristup otvorenim fizičkim prodavaonicama, kao što je Linova drvna industrija za implementaciju offline offline franšiznih trgovina. Osim toga, kako bi otvorili više offline trgovina, e-commerce brandovi će ulagati zajedno s trgovcima. Neke od tih trgovina su fizički trgovci koji se pridružuju robnoj marki e-trgovine u profesionalnoj prodavaonici, neki su otvoreni u velikim supermarketima, u živahnom trgovačkom centru u gradu, u nekim muzejima s otvorenim samostalnim životom i nekim otvorenim trgovinama u zajednici putem javnog mišljenja, zajednice grupe Glavna promocija i prodaja i tako dalje. Općenito, kombinacija online i offline, od prošlosti offline poduzeća na online, do sada veliki broj online brandova ići offline, stvaraju novi maloprodajni model vlastitog branda.


Izvan je online i izvanmrežna kombinacija


Zapravo, čista e-commerce prodaja postaje sve teža, skuplja i ne može se natjecati s velikim e-commerce prometom. Mnoge nove vertikalne platforme za e-trgovinu, bez obzira na to jesu li samostalno upravljane ili otvorene, ili obje, vjerojatno će biti prodane. Više je za promicanje prodaje ispod linije, u kombinaciji s fizičkim trgovinama, promocijom zajednice i drugim metodama.


Drugo, veliki broj e-trgovine namještajem pojačao je konkurenciju, a da ne spominjemo brojne trgovine namještajem za e-trgovinu. Trenutno, namještaj tvrtke su u potpunosti otvoreni za e-commerce kontrolu, i namještaj e-commerce je također pojavio zasićena ili čak višak, prometna konkurencija, nabava natjecanja, usluga natjecanja i tako dalje, mnoge tvrtke dijele online prodaju, naravno, trebaju bolje proizvode , bolje iskustvo i usluge kako bi stekli prednost. Vrlo je tipično vidjeti prodajni natječaj Double Eleven. Osim eksplozije tvrtke za e-trgovinu, postoji i važan posao u pripremi sredstava. Potrebno je pripremiti dovoljan tijek kupnje i ključno vrijeme za praćenje prognoze prodaje. Unovčiti. Čim je najavljen obim prodaje Double Eleven-a, mnogi su bili zabrinuti koliko je vode prodano u određenoj tvrtki.


Treće, nova maloprodajna re-iskustvo, obraćajući pozornost na najbližu udaljenost robe od kraja proizvodnje do krajnjeg potrošača, onda pored relativno praktičnog načina potrošnje, e-trgovina nije vrlo iskustvena za vrlo prostorno orijentirane proizvode kao što je namještaj. Za potrošače koji u potpunosti ne prate cjenovnu prednost, iskustvo se uglavnom temelji na fizičkim trgovinama. Glavna propaganda O2O modela namještaja za e-trgovinu je online prikaz, izvanmrežno iskustvo i narudžbe na svim mjestima.


Četvrto, online brand razvija izvanmrežno, a fizička trgovina više nije ista kao i prethodne tvrtke za namještaj za otvaranje franšiznih dućana, u potrazi za trgovcima za odlazak u profesionalni hipermarket za otvaranje trgovine, ali postoje i druge opcije, vlastiti brand vodeća trgovina Većina njih su neovisne dvorane za doživljaje. Franšizni dućani se potiču da uđu u gradske trgovačke centre, velike supermarkete, zajednice, itd., Ili u robne marke neovisne trgovine, i da s velikom preciznošću shvate bit potrošačkog iskustva. Potrošači nisu zainteresirani za odlazak u profesionalni kućni hipermarket kako bi išli u kupovinu, ali to nije ekskluzivno za veliki trgovački centar u centru grada.


Osim toga, nova domova vertikalne trgovine platforme želi dobiti prometa i prodaje, a doktrine su sve online i offline. Pokrenite trgovinu fizičkim trgovinama za rad, surađujte s tvrtkama pod brendom i surađujte s developerima nekretnina.


Sve u svemu, O2O model namještaja e-trgovine na online i offline kombinaciju je uistinu trend vremena, ali i zahtjeve novog razvoja maloprodaje. Jingdong i Alibaba su aktivno u potrazi za offline suradnju, ide od online do offline. Sve prodaje namještaja na temelju novih maloprodajnih modela inovacija ne može biti odvojen od fizičkog iskustva, razlika je u tome kako je fizička trgovina otvorena, doživjeti kako je graditi.


Par:Nova maloprodajna era dolazi, Internet Home Improvement će otvoriti novi preludij za razvoj industrije za poboljšanje doma Sljedeći:Unutarnji formaldehid premašuje standard, je li ovaj tip ploče namještaj natrag pot?