Unutarnji formaldehid premašuje standard, je li ovaj tip ploče namještaj natrag pot?

- Jan 23, 2019-

U posljednjih nekoliko godina, u slučaju potrošačkih sporova vezanih uz namještaj, bilo je mnogo sporova oko prekomjernog formaldehida.

h550w366-5b98fb93f3219

Nakon otkrivanja mirisa nakon unutarnjeg uređenja, sve više potrošača odlučuje se za kupnju formaldehidnog testera i testiranje količine emisije formaldehida. Nakon što je formaldehid premašen, namještaj kao veliki dio je krivac, što je neizbježno povezano s poslovnom teorijom, ali trgovci uzimaju izvješće o kvalificiranom pregledu ploča namještaja, dvije strane svaka riječ, na kraju mogu može se opisati kao dva gubitka: panel namještaj od strane potrošača prikovan "formaldehid puštanje premašio standard" oznaku, vjerodostojnost je smanjena; i potrošači su od tada pali na namještaj "ne brinite" Psihološka trauma dovela je do pojave različitih prodajnih diskursa na tržištu koji tvrde da su namjenjeni "zaštiti okoliša".

Objekti koje otkrivaju potrošači detected objekti koje otkrivaju trgovci


Kao vrsta namještaja na ploči, postoje brojne pritužbe na problem formaldehida u namještaju po mjeri. Primjerice, u bliskoj budućnosti potrošači su se žalili na marku namještaja po mjeri prvog ešalona u Kini, rekavši da nakon testiranja formaldehid oslobođen od kupljenog namještaja po narudžbi premašio je standard. Kad sam ušao u kuću, osjetio sam oštar miris. Kad sam posumnjao da je formaldehid premašio standard, posudio sam instrument za otkrivanje formaldehida. Tko zna da instrument pokazuje da je sadržaj formaldehida čak 1,122mg po kubičnom metru, a nacionalni standard 0,08 po kubičnom metru. Mg, više od 14 puta. ”Pritužbe potrošača kao što je ovo su mnoge i često“ rezoniraju ”s mnogim potrošačima.


Iz navedene izjave možemo saznati razloge zbog kojih se potrošači i tvrtke međusobno drže.


Kada potrošači koriste ispitivače formaldehida, oni obično zatvaraju vrata i prozore, stavljaju tester na bilo koje mjesto u sobi ili ga stavljaju u zatvorenu ladicu ili ormar. Ispitni objekt je zrak u zatvorenom prostoru, a formaldehid se oslobađa iz zraka u zatvorenom prostoru. To nije samo namještaj; Izvješće o ispitivanju u rukama proizvođača namještaja iz panela dolazi od organizacija za testiranje trećih strana ili laboratorija za samostalnu izgradnju s ispitnim kvalifikacijama. Cilj ispitivanja su umjetne ploče. Eksperimentalna okolina sobe za testiranje osigurala je maksimalne rezultate. Iz uzorka na pregled.


Kako se podaci o detekciji zraka odnose na podatke o pregledu lista?


Nedosljednost otkrivenih objekata izravno dovodi do nedosljednosti referentnih standarda.


Rezultati ispitivanja od strane potrošača koji koriste ispitivač formaldehida nazivaju se "Nacionalnim standardom kvalitete zraka u zatvorenim prostorima" (GB / T18883-2002), koji propisuje da je emisija formaldehida u civilnim kućama ≤ 0,08 mg / m3, a metodu detekcije i zahtjeve ispitivanja. Postoje i odgovarajući propisi; standard koji navodi proizvođač je GB 18580-2001 "Ograničeno oslobađanje formaldehida u drvenim dekorativnim materijalima za unutarnje uređenje materijala", GB 18584-2001 "Ograničeno oslobađanje štetnih tvari u namještaj za unutarnje uređenje materijala", prema "E "Klasifikacija, odnos formaldehida je: E0 ≤ 0,5? mg / L, E1 ≤ 1.5mg / L, E1 je nacionalna obvezna "linija sigurnosnih standarda", tj. mora zadovoljiti standarde, zahtjevi za okoliš E0 razreda su viši, tako da ga koriste i mnoge tvrtke za marketing marke, ali stvarna upotreba E0 pločica je zapravo samo nekoliko.


Teško je reći koliko je standard unutarnjeg zraka relevantan za standard ploče.


Pri kupnji namještaja, pregled ploče je u skladu sa standardom, ali je ukras završen. Nakon što namještaj uđe u scenu, kvaliteta zraka se ponovno otkriva. Formaldehid je nekoliko puta veći od standarda. Neprofesionalnim potrošačima, za ove komplicirane standarde, složene metode otkrivanja, to mora biti trag.


Ekološki prihvatljiv namještaj, zaštita okoliša


Ako kupite "zeleni namještaj" s izvješćem o ispitivanju i kupite ga, možda nećete biti u mogućnosti jamčiti da formaldehid unutarnjeg zraka ne prelazi standard. Razlozi za to su sljedeći: Prvo, sadržaj formaldehida u drvenom panelu iz jednog komada namještaja nije prekoračen, a višestruki učinak višestrukih komada namještaja teško je osigurati da formaldehid ne prelazi standard i pribor koji se koristi u namještaju i građevinskim materijalima (povezivanje rubova, ljepilo) Također je izvor formaldehida; drugi je da potrošači ne samo da imaju namještaj, već i druge materijale, kao što su plastični proizvodi (ljepilo za topljenje, staklo ljepilo, itd.), uključujući kit, kao i zidne boje, laminatne podove, parket, bambusov parket. Vrata od masivnog drva, čak i mekane tkanine kao što su tkanine od tkanine, kožne fotelje, zavjese, tepisi i ostali tekstili koji izgledaju lijepo mekano, zajedno mogu učiniti da "ukras" više ne bude ekološki prihvatljiv.


Oslobađanje formaldehida je sporo. Kada namještaj počne djelovati, formaldehid koji je ostao u prethodnom ukrasu nije pušten, što je izazvalo neizbježan zagađenje zraka u zatvorenom prostoru, a formaldehid se ne može pripisati određenoj vrsti namještaja.


U cijelom procesu uređenja doma, od tvrdog do mekog, od odabira materijala do gradnje, od kupnje do uporabe, svaka veza se odnosi na zdravlje, ne činite. Proizvođači ne smiju iskoristiti želju potrošača za "zaštitom okoliša", pretjerivati s "ekološkim" performansama namještaja, promovirati E1 pločice u E0 pločice, pa čak i reklamirati komercijalni trik "nula formaldehida".


Samo potrošači imaju racionalno razumijevanje i očekivanje “zaštite okoliša” i “zaštite okoliša” od uređenja doma. Oni ne drže stereotip "formaldehida koji prelazi standard" namještaja na ploče. Trgovci ne preuveličavaju činjenice, a dvije strane neće biti odgovorne jedna za drugu na pitanju formaldehida. riječ.


Panel namještaj ima prednosti niske cijene i velike proizvodnje. Preporučuje se da se proizvođači pridržavaju viših standarda u izdavanju formaldehida. Potrošači bi trebali povećati proračun prilikom kupnje panela namještaja, posebno za panele prilagođeni namještaj. Viša razina ravnoteže između proizvodnih troškova proizvođača i potrošnje stvorit će situaciju u kojoj svi dobivaju i kupci i prodavači.


Par:Kako napraviti dobar dom E-commerce? Sljedeći:Proljetni festival u podacima: Zeleni pametni uređaji dobivaju na zamahu. Potražnja potrošača u četvrtom i šestom razredu raste.