Inteligentna transformacija nije zadovoljstvo, ali kućanstva Tvrtke zagrljaju IOT nije način da se krene

- Jan 22, 2019-

Tijekom proteklih 10 godina, oseka i protok internetske ere, osobito nakon porasta Jingdong i Alija s online e-commerce platforme, brzo su se uključili u offline trgovine kanalima kako bi definirali maloprodaju, što čini da svi proizvođači kućanskih aparata razumiju istinu : plima vremena nepovratna, moć vremena se ne može podcijeniti. Ako želite živjeti dobro, ne samo da morate naučiti aktivno prihvatiti vrijeme, nego i pronaći svoje nove metode življenja u valu promjene vremena.

h550w367-5c452e4979768

Danas, s dolaskom nove ere na čelu s Internetom svega, za proizvođače kućanskih aparata koji su izgubili ili izgubili svoju konkurenciju u doba interneta, rane akcije i aktivni zagrljaji jedini su točni odgovori. Međutim, suočeni s mnogim internetom, IT-jem, pa čak i start-upovima, žurbom preko granica, žestokim, učestalim i stalno mijenjajućim okolnostima, proizvođači kućanskih aparata prihvaćaju proboj IOT-a, gdje je to?

Krug kućnih aparata vjeruje da je udaljenost između mnogih proizvođača kućanskih aparata i IOT ere daleko. Isto razdoblje IOT-a nije nepoznato proizvođačima kućanskih aparata. Moć ovog razdoblja možete odmah pretvoriti u diferencirano natjecanje proizvođača kućanskih aparata da sudjeluju u tržišnom natjecanju. sila.

Međutim, njegova srž nije u tome da ostane u inteligentnoj transformaciji proizvoda, temeljenoj na sveobuhvatnoj inteligentizaciji i primjeni niza tehnologija kao što su AI i veliki podaci. To je brzo istraživanje praktičnog, brzog i cjelovitog dizajna, instalacije i servisiranja kućanskih aparata na temelju životne scene korisnika. Ovo će postati važan “hands-on” za tvrtke kućanskih aparata da iskoriste inicijativu u doba pametne kuće.

Od kućanskih aparata do pametnih kućanskih aparata, to se i dalje temelji na naporima proizvoda i poboljšanjima performansi, čini se da rješava problem diferencirane konkurencije u kućanskim aparatima. Međutim, u proteklih tri ili pet godina, inteligentna stopa penetracije kućanskih aparata postala je sve veća i veća, ali mnoge tvrtke kućanskih aparata nisu pobijedile i aktivirale više potražnje potrošača zbog inteligencije i nisu aktivirale inteligentnu poslovnu vrijednost. Osnovni razlog je da za korisnike ne obraća pažnju na inteligentnu tehnologiju, nego također obraća pozornost na nove promjene koje se mogu oživjeti nakon pametnih kućanskih aparata.

Stvarnost je da za korisnika inteligentizacija kućanskih aparata može imati relativno ograničenu vrijednost iskustva. U većini slučajeva, način kontrole kućanskih aparata je od prošlosti "daljinski upravljač za mobilne telefone, pametne zvučnike", ali u odgovarajućem iskustvu proizvoda, kao i popravak, održavanje, čišćenje i druge usluge s dodanom vrijednošću, ali nije uspjelo prekinuti i iznenađenje.

Pod ovim okolnostima, inteligentna transformacija kineske industrije kućanskih električnih aparata u posljednjih nekoliko godina tipična je za "grmljavinu i jaku kišu". Poduzeće je vruće, a tržište i potrošači su vrlo hladni. Na kraju, tržište je jednom palo u „zadovoljstvo“. U zadnje tri godine bilo je nekoliko tvrtki koje su izravno koristile obavještajne podatke kao diferencirano prodajno mjesto za aktiviranje korisnika i tržišta.

Unatoč tome, kada tvrtke za kućne aparate prihvate IOT, nema načina da se to uradi, niti je to samo jedna sila. To je još uvijek slijediti put "inteligencije" i iskočiti iz konkurentne kaljuge tehnologije proizvoda i prikazivanja koncepta, izravno na temelju životnih scenarija korisnika i potrošnje. Stvarnost nadogradnje, od inteligencije jednog proizvoda do kompletnog seta životnih scenarija, modularnih rješenja, omogućuje korisnicima da iskuse praktičnost i inteligenciju koju donosi kompletan set uređaja i integracija.

Sa stajališta poslovnog modela, najveća promjena koju donosi kompletan set kućanskih aparata i integrirana prodaja je poboljšanje pregovaračke moći poduzeća. Osim što vodi računa o cijeni samog proizvoda, korisnik posvećuje više pozornosti dizajnu, izgradnji, puštanju u pogon i ugradnji kompletnog seta kućanskih aparata i kasnijih usluga. Iz perspektive ciljne skupine, prodaja seta kućanskih aparata nije namijenjena samo novopostavljenim korisnicima, već uključuje i obnavljanje starih korisničkih skupina, pomoć u kuhinji, kupaonici ili dnevnoj sobi, spavaćoj sobi i ostalim pojedinačne scene, prvo iskusite pametan život koji donosi inteligencija; iz perspektive poslovne transformacije, od prodaje uređaja s jednom jedinicom do prodaje skupa kućanskih aparata Ne samo jednostavan broj dodataka, već i superpozicija prodaje, promocije i dizajna, mogućnosti instalacije usluge.

Drugim riječima, za mnoge proizvođače kućanskih aparata nema potrebe brinuti se o poslovnim mogućnostima i smjerovima IOT ere. Prvo, najhitnije i najlakše mijenjati prodaju kućanskih aparata, pre-marketing kućanskih aparata i kompletan dizajn kućanskih aparata. , početak instalacije i transformacije usluga, poduzmite akciju brzo!


Par:Mali kućanski aparati Stopa neuspjeha uzorkovanja robe od 21,67% Sljedeći:Nova maloprodajna era dolazi, Internet Home Improvement će otvoriti novi preludij za razvoj industrije za poboljšanje doma