Je li Amazon br. 1 ili br. 2 u ormaru sada?

- Oct 18, 2018-

Tvrtka, koja ne odražava svoju metodologiju, rekla je: "Prema našoj procjeni, Amazon već posjeduje najveći tržišni udio u tom prostoru", nakon što je utrostručio prodaju u kategoriji od 2015. Godine 2017. e-commerce div razvio svoj Američki namještaj i posteljno poslovanje 51% od prethodne godine do 4 milijarde dolara, navodi se u izvješću.

Procjena je za ukupnu prodaju putem Amazon.com platforme, uključujući prodaju na tržištu, izjavio je Ojastro Todd, autor izvješća i marketinški analitičar na One Click Retail.

Za neku perspektivu, taj broj od 4 milijarde dolara vjerojatno bi učinio Amazonu, broj 2 u naciji. Ashley HomeStore je broj jedan na Namještaj Today's Top 25 namještaja i posteljinu trgovaca rang prošle godine sa 2016 namještaja i posteljina prodaje procjenjuje na 3,67 milijardi dolara. Rang prodaje za 2017. neće biti objavljen do kolovoza.


To nije precizna usporedba jabuka s jabukama, ali ove je godine Ashleyova namjenska mreža trgovine bila na prvom mjestu u kategoriji Furniture Today's Top 100 američkih prodavaonica namještaja (na temelju 2017 namještaja, posteljine i dodatne dodatne prodaje) s procjenom od 4,16 milijardi dolara ,

Jedan klik tvrdi da je Amazonov madrac i kutijarsko poslovanje skočio 82% na više od 1,1 milijardu dolara prošle godine. Prodaja namještaja za spavaću sobu porasla je za 45 posto na više od 800 milijuna dolara, a prodaja namještaja za dnevni boravak porasla je za 40 posto na više od 550 milijuna dolara.


Na madracima gotovo 75% prodaje bila su madraci za pamučnu pjenu, na čelu s markom Zinus prema izvješću.


Glasnogovornik američke tvrtke nije odmah odgovorio na zahtjev Namještaj Today da komentira točnost izvješća. E-podsjetnik je odavno odbio izbaciti rezultate po kategoriji.


Jedan klik također nije odbio elaborirati metodologiju. Izvješće bilježi da tvrtka upotrebljava "kombinaciju indeksiranja web stranica, učenja stroja i vlasničkih softvera" kako bi se razvile tjedne procjene prodaje na mreži kako bi pružile analitike i ostale informacije svojim klijentima proizvođača robne marke.


Izvješće djelomice glasi kao marketinški čep za Amazon, sa završnim stavkom koji kaže: "Jasno je da je tržište namještaja vrijedno ulaganje za Amazon, a jednako je istina da je Amazon vrijedna investicija za marke namještaja. ... Brandovi namještaja koji se žele natjecati u e-trgovini, najbrže rastućeg prostora u industriji, moraju započeti u Amazoniji. "


U izvješću se također navodi kako se prodaja namještaja "sada kreće brzo u mrežnu domenu" i, između ostalog, ukazuje na ulaganja Amazona u njegovu internetsku stranicu Amazon Home, "četiri nova skladišta koja su usmjerena na isporuku velikog namještaja i aparata i oslobađanje od dva privatna buduće bendove, Rivet i Stone & Beam. "


Dok su posljednja dva Amazonina prvina marke specifičnih za namještaj, One Click izjavio je da su najuspješniji proizvodi namještaja tvrtke uredske stolice iz linije Amazon Basics.


Bruce Tucker, utemeljitelj opskrbljivača sjedišta kućnog kina, Octane Seating, koji prodaje na Amazonu i drugim on-line platformama, kao i trgovinama opeke i žbuke, izjavio je namještaj za mobitel danas. Amazonov rast u kategoriji i procjene One Clicka čine "potpuno uvjerljive, "Ide iz vlastitog iskustva.


"Naša tvrtka Amazon je više od 160% u odnosu na prošlu godinu", rekao je Tucker. "Izgleda da se u ovoj kategoriji jako trude."


Par:Kako će Kina utjecati na carinu industrije namještaja? Sljedeći:Prednosti sklopive tablice