5G mrežom val se približava, što vrsta promjena će to dovesti do pametne kuće?

- Jan 14, 2019-

Pravi pametne kuće i pametan dom trebate učiniti više nego samo kontrolu jedan proizvod, ali da postoji veza između pametnih uređaja u obitelji. Izgradnjom mreže veza između stvari je moguće dovršiti "komunikacija" podataka između proizvoda. Naravno, arhitektura takve mreže također treba da se temelji na internetu. U ovom trenutku, tempo 5G komercijalnu upotrebu u svijetu postepeno ubrzava i raznim zemljama počele komercijalna primjena 5G igre. Tako što će dolazak 5G utjecati na pametne kuće? Možda njegova dolaska će donijeti više pogodnosti za obiteljski život.

h640w425-5beacf5bdd806

Značajno povećanje brzina prijenosa


U usporedbi s 4G, glavna značajka 5G je značajno povećanje u brzini. Brzina prijenosa od 5G u osnovi mogu do 10 puta od 4G prijenos. Iz podataka točke gledišta, brzinu prijenosa od 4G je jednostavno "mala cijev za vodu". Najbolji brzine prijenosa ne samo pružiti pogodnost za naše živote, kao što su povećanje preuzimanje datoteka SpeedBar, ali također da odnos između pametne kuće bliže.


Budući da pametne kuće još uvijek treba da se temelji na Internet i podaci veza između međusobno, Brzina mreže izravno utječu na korisničko iskustvo. Na primjer, pametne kuće proizvode kao što su pametan hladnjaci dodaju pametan zaslon, a korisnici mogu koristiti video snimke zaslona i obitelj. Ako mreža SpeedBar ne mogu držati korak, to će često dogoditi. Dakle, pojava 5G mreža može poboljšati iskustvo današnje pametne kuće.


S druge strane, veliki TV proizvođač počeo obraćati pažnju na 8K povisok-definicija rješenje. U usporedbi s 4K, 8K sadržaja je veći, što također predstavlja nove izazove za preuzimanje datoteka SpeedBar. Očito, preuzimanje datoteka SpeedBar od 5G na 1GB/s efektivno mogu razviti nove tehnologije u području pametne kuće.


Kašnjenje je uvelike smanjena


Kad prebacujete iz 4G 5G, ne samo se mreža SpeedBar povećanje brzo, ali kašnjenje je također uvelike smanjena. Što znači kada vrijednost kašnjenja? Iz numeričkog stajališta, odgovor odgođeno vrijeme je između 200ms i 300ms, čak i za sportaša, to može smanjiti na 100ms. Odgoda 4G mreže je 10ms, ali u 5G mreži taj broj opet smanjen na samo 1ms.


Smanjenja latencije također će donijeti više prednosti smart home proizvodi nego ranije. U ovom trenutku, kada putem 4G mreže nadzire pametne kuće, kašnjenje je često visoka, a uređaj troši određene povratne informacije vrijeme pri razmjeni informacija. Odražavaju stvarnu uporabu. Nakon izdavanja naloga, morate pauzirati nekoliko sekundi prije nego što možete dati povratne informacije. Ova vrsta tijelo osjećaj je što vam ne treba.


Pametne kuće zahtijevaju ne samo brz prijenos SpeedBar, ali neki uređaji imaju strože zahtjeve za kašnjenja. Na primjer, korištenje inteligentnih sigurnosnih sustava, ako dom je ukradeno, postoji veliko kašnjenje treba pucati, što rezultira u nemogućnosti prikupiti najvažnije informacije, mislim da ovo definitivno nije pametno home proizvodi da svatko želi koristiti. Izuzetno niske latencije 5G omogućuje vrijeme odziva od pametne kuće da bi se dodatno sažeti, pa učinak će biti bolji u upotrebi.


Daljnje standardizaciju standarda mreže


Većina trenutne pametne kuće proizvoda postoji u jednom komadu. Naš pristup pametno upravljanje domom je uglavnom ravna linija "komunikacije" putem mobilnih telefona. Ali pametan dom treba učiniti je suradnja između različitih uređaja, koja nije dostupna u trenutne "islanded" smart home proizvodi.


Naravno, tu su i niz integracije pametne kuće proizvođača na ovom području, i njihovi proizvodi uključeni pod vlastitim inteligentna platforma, tako da veza između različitih uređaja može se postići. Na primjer, razgovorom sa brand pametan govornik glas, pametnih uređaja može isključiti izdavanjem naredbe da pametan govornik. Međutim, zbog različitih standarda između marki i brendova, različitih marki proizvoda može ne pristup drugih inteligentnih platformi i može samo zapis kroz velike podatke. Iz perspektive potrošača, kupnja kompletne smart home proizvodi je najbolji izbor.


Jer pametni domovi su temeljeni na internetu, oni će uključivati više standarda mreže. Mnogi od trenutne pametne kuće standarde su još uvijek unconformed. Prednosti 5G mobilne komunikacijske mreže nisu ograničeni na velike brzine prijenosa i izuzetno niske latencije, ali i zato što fleksibilniji za pametne uređaje. Za pametne uređaje koji moraju biti u različitim scenarijima u domu, 5G mreže mogu pružiti više dosljedan kućnoj mreži standarda, stvaranje pametan dom korištenje više zgodan.


Pametne kuće odmah investirati u 5G mreža?


5G mobilne komunikacijske mreže tehnologija rješava neke poteškoće naišli pametne kuće u ovom trenutku i može pojačati osjećaj fizičke kondicije. Ali kada 5G tehnologija u pitanju, pametne kuće stvarno usvojiti ovaj novi mrežne tehnologije? Iako je pametan dom proizvođači će dočekati dolazak ovu novu tehnologiju, to može potrajati od stvarni aplikacija.


Za pametne kuće, 5G mreža donijeti više prednosti, ali pametne kuće proizvođača neke izazovima u korištenju 5G mreže. Na primjer, snaga potrošnje problem 5G mreža. Ako potrošnja energije dodatno povećan, pametni uređaj koji trenutno treba biti Power PC će trebati ažurirati opet.


Iz praktične točke gledišta, 5G je nesumnjivo donosi mogućnosti i nadogradnje za pametne kuće industriji. Bilo brže reakcija ili nadograđen prijenos brzina, iskustvo potrošača proizvoda bitno poboljšana. U daljini od komercijalne upotrebe 5G mobilne komunikacijske mreže, imamo neke nove očekivanja za budućnost pametne kuće.


Par:Proljetni festival u podacima: Zeleni pametni uređaji dobivaju na zamahu. Potražnja potrošača u četvrtom i šestom razredu raste. Sljedeći:Vodič Retro Vintage kožni kauč i stol postavljen