Tržište građevinskog materijala i opremanja stana je stabilno i raste

- Jan 14, 2019-

Sa širenjem tržišne ljestvice i eskalacijom potrošačke potražnje nastavljen je rast udjela građevinskog materijala i potrošnje kućanstava u dnevnoj potrošnji stanovnika, a građevinski materijali i potrošnja kućanstava doveli su do postepene eskalacije tržišnih signala. Trend online i offline integracije i prodora na tržište građevinskog materijala i opremanja doma očigledan je. Uz nove tehnologije poput velikih podataka i umjetne inteligencije, tradicionalno kućno tržište građevinskih materijala obnavlja svoju vitalnost.

U prvoj polovici ove godine, domaće tržište građevinskog materijala i opremanja doma stalno raste, a nadogradnje potrošnje, fizičke žarišne točke i brza integracija on-line i offline postali su novi naglasci u industriji. Prema podacima Udruge Kineski građevinski materijal, indeks industrijske potrošnje kućanstava (BHI) u lipnju 2018. iznosio je 94,25, što je za 10,13 boda više na mjesečnoj razini i za 2,62 boda više na godišnjoj razini. Prodaja građevinskog materijala za kućanstva iznad naznačene veličine u lipnju iznosila je 80,90 milijardi yuana, što je za 11,21% manje u odnosu na prethodni mjesec, a 4,60% na godišnjoj razini. U isto vrijeme, kumulativna prodaja trgovina građevinskim materijalima iznad određene veličine u prvoj polovici godine iznosila je 448,78 milijardi juana, što je 10,23% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Kumulativna stopa rasta maloprodaje namještaja i građevinskog i dekorativnog materijala u prvoj polovici godine iznosila je 10,1%, odnosno 8,1%.


Od trenda indeksa blagostanja domaćih građevinskih materijala i kućanstava u prvoj polovici godine, nakon što je u veljači doživio nisku razinu tržišta, građevinski materijal i domaće tržište u ožujku su ušli u tradicionalnu vrhunac sezone, a BHI se naglo oporavio i nastavio rasti do visokog svibnja. Općenito, trend BHI-ja u prvoj polovici godine bio je viši nego u istom razdoblju 2017. godine.


Relevantna osoba zadužena za Udrugu za cirkulaciju građevinskih materijala u Kini kazala je da su neke promjene u tržištu građevinskog materijala i domaće potrošnje u prvoj polovici godine vrijedne pažnje.


S jedne strane, s povećanjem tržišne ljestvice i eskalacijom potrošačke potražnje nastavljen je rast udjela građevinskog materijala i potrošnje kućanstava u životnoj potrošnji stanovnika, a građevinski materijali i potrošnja kućanstava doveli su do postepene eskalacije tržišnih signala , S druge strane, očigledan je trend online i offline integracije i prodora na tržište građevinskog materijala i opremanja doma. S novim tehnologijama poput velikih podataka i umjetne inteligencije, tradicionalni građevinski materijali i domaće tržište obnovili su svoju vitalnost.


Novinar je u intervjuu doznao da se nadogradnja građevinskog materijala i potrošnje kućanstava prvo odražava u transformaciji potrošačkih skupina. Statistike pokazuju da je glavna potrošnja kućanstava u prošlosti bila koncentrirana na grupu od 35 godina i starije, ali sada je uglavnom koncentrirana u skupini od 28 godina, a udio potrošača u dobi od 25 do 35 godina je gotovo 60% , Istovremeno, koncept promjene potrošnje doveo je i do povećanja potrošnje kućanstava, što se uglavnom odrazilo na raznolikijim zahtjevima potrošača, težnji ka individualnosti, naglasku na kvaliteti i sklonosti praktičnosti, iskustvu pa čak i društvenim atributima. u procesu potrošnje. Osim toga, ponovno uređenje dionica na tržištu stvara novi vrhunac, a potražnja za poboljšanim kućama stalno se oslobađa. Podrazumijeva se da je trenutni udio Pekinškog ukrasa iz rabljenih stanova i sekundarnih ukrasa dosegnuo gotovo 40%.


Dok se tržište potrošača postupno nadograđuje, pojavljuju se i neke nove promjene u industriji građevinskog materijala i opremanja doma. Vrlo očigledna pojava je da se razlikuje od potrošnje e-trgovine u posljednjih nekoliko godina. Od početka ove godine ponovno se pojavila prodaja građevinskog materijala i kućnih objekata, a popularnost tradicionalnih građevinskih materijala i kućnih trgovina postupno se povećavala. To je povezano s čimbenicima kao što su tvrtke za građevinske materijale i opremanje doma, koje se sve više usredotočuju na duboku integraciju na mreži i izvan mreže, s naglaskom na poboljšanje korisničkog iskustva i poboljšanje kvalitete usluga.


U prvoj polovici godine, oko koncepta “razvoja pametnih domova, izgradnje pametnih trgovina, vođenja novih zahtjeva i promicanja nadogradnje potrošnje”, često je prisutan nacionalni tržište građevinskog materijala. Uzimajući stvarni dom kao primjer, Alibaba je 11. veljače uložila 5.453 milijarde juana, držeći 15% svojih dionica. Nakon više od četiri mjeseca rada, od 16. lipnja do 18. lipnja, obitelj se prvi put pridružila Tmallu za "6 · 18". Trodnevna prodaja u Pekingu iznosila je 1.068 milijardi juana, a protok putnika dosegao je isto razdoblje. Tri puta za vrijeme "Prvog svibnja". Kroz sveobuhvatno proširenje online i offline utjecaja, dom je već poduzeo korake u velikim aplikacijama za podatke, transformaciji digitalnih trgovina i online i offline integriranom marketingu.


Osim toga, zahvaljujući sve zrelijim tehnologijama kao što su umjetna inteligencija i veliki podaci, sve više tržišta građevinskog materijala i opremanja doma ubrzalo je tempo transformacije i nadogradnje. Crvena zvezda Macalline lansirala je novu generaciju inteligentnih robota "Meimei" i "Xiaoman" u suradnji s Keda Xunfei prošle godine; B&Q je razbio originalni model pohrane i lansirao prvi B & Thome novi maloprodajni dom pametne trgovine. Ovaj model je ove godine. Brzo se proširio diljem zemlje; Jimei Home i Jingdong pokrenuli su "Jimei 6.18 kupon za uživanje u glavnim" aktivnostima. U budućnosti, pametne kuće i pametni trgovački centri koji mogu zadovoljiti nove zahtjeve potrošnje bit će glavno bojište za industrijsku nadogradnju i transformaciju usluga, ali i važno polazište za nadogradnju građevinskih materijala i poduzeća za opremanje doma.


Par:Restorani s govornice američki Retro stilu metala jelima stolicu modne visokim leđa sjenice kauč Sljedeći:Vodič za rustikalni bar i kafić drvena barska stolica i stol