Industrija pametnih domova se brzo razvija, a tri glavna trenda vezana su kako bi postali istaknutiji.

- Jan 22, 2019-

Tržište pametnog doma ima veliki potencijal i ubrzano raste. Kolač pametne kuće je dovoljno velik, industrijski lanac je dovoljno dug i teško je stvoriti klimu s jednim pištoljem. Sve strane u industriji trebaju tražiti suradnju i pobijediti, a formiranje proizvodnih saveza postalo je glavni oblik suradnje. Ova aktivnost IFA-a može se vidjeti u suradnji i situaciji u kojoj svi dobivaju.

h550w366-5b9a1dacc1af6

Godišnji Međunarodni sajam potrošačke elektronike (IFA) u Berlinu održava se od 31. kolovoza do 5. rujna u izložbenom centru u Berlinu. Tema ovogodišnje predstave je "Pametan dom, stvaranje ljudskog doma pametnijim i povezanim", jer danas, najveći svjetski i najutjecajniji sajam potrošačke elektronike i kućanskih aparata, Haier, Midea, TCL i drugi kineski proizvođači kućanskih aparata također će donijeti svoje nove proizvode za IFA, pokazati njihovu tehnologiju i snagu, te predstaviti budućnost pametnog domaćeg života za globalne korisnike. ,

Kineski pametne kuće ulaganja i financiranja situacije: financiranje je koncentrirana u ranoj fazi projekta, ulaganja postupno se vraća na racionalno

U području inteligentnog hardvera, broj financijskih događaja za pametne domove je u prvom planu. Od 2014. vodeći igrači kao što su internetske tvrtke i tvrtke za kućne aparate stalno se kreću. Područje pametnog kućnog poduzetništva također je privuklo veliku pozornost kapitala. Poduzetnička poduzeća postaju važna nova sila u industriji.

Iz perspektive krugova financiranja, više od 70% financijskih događaja u sektoru pametnih domova dolazi od Angel Wheel i Round A, što ukazuje da je industrija još uvijek u ranim fazama razvoja. Dolazak hladne zime na tržište kapitala doveo je do pada ulaganja u pametne domove, a kapital se postupno vratio na racionalnost.

Analiza i predviđanje razmjera pametne kuće na kineskom tržištu

Tržište pametnog doma ima veliki potencijal i ubrzano raste. Prema statistikama “pametnog doma na tržištu industrijskih tržišta i izvješću o planiranju investicijske strategije” koje je objavio Prospektivni institut za istraživanje industrije, u 2017. godini, veličina kineskog tržišta pametne kuće dosegla je 334,23 milijarde yuana, što je povećanje u odnosu na prethodnu godinu. 24,8%. Među njima, pametni kućanski aparati imaju višu prosječnu cijenu, a inteligentna stopa penetracije pametnih televizora, inteligentnog pranja leda i drugih proizvoda mnogo je viša od inteligentne rasvjete i kućne sigurnosti. U istoj godini veličina tržišta pametnih kućanskih aparata iznosila je 282,80 milijardi juana, što je 86,9%. Očekuje se da će tržište pametnih kuća održati složenu godišnju stopu rasta od 21,4% u sljedeće tri godine, a veličina tržišta će doseći 581,93 milijarde juana do 2020. godine.

Statistička analiza potencijalne veličine tržišta glavnih proizvoda pametnog doma

Što se tiče tržišnog udjela, kućanski aparati čine najveći udio pametnih kuća, a pametni klima uređaji, pametni hladnjaci i pametne perilice rublja čine više od 70% ukupnog tržišta. Zbog niske cijene i mogućnosti zadovoljavanja trenutnih potreba potrošača, tržište za brze zaključavanje kao što su pametne brave, sportske narukvice i kućne kamere raste brže.

Iskoristite trend: shvatite razvojni ciklus industrije, proizvodi i tehnologija su točni

Kao ključna scena Interneta stvari i tehnologije umjetne inteligencije, proizvodi pametnih domova obično pokazuju simetričnu promjenu ciklusa proizvoda i tehnološkog ciklusa. To jest, kada je tržište proizvoda vruće, tehničko područje je relativno tiho, a kada je tehnička pažnja visoka, proizvod Tržište ima tendenciju slabosti. Nakon koncentriranog izbijanja u 2015. godini, industrija pametnih domova bila je u „tihom“ razdoblju od dvije godine, sve do pojave pametnih prodajnih mjesta za zvučnike u 2018. godini i ponovno pokrenula tržište. Prije toga, upravo je uspon tehnologije umjetne inteligencije predstavljen inteligentnim glasom koji je utro put usponu pametnih govornika.

Majseri su ušli

Dobri razvojni izgledi pametnih domova privukli su mnoge gigantske tvrtke da se uključe. S izbijanjem pojedinačnih proizvoda i snage platforme, lansirali su vlastiti pametni kućni ekosustav, Haier pametni dom U-Home, Xiaomi ekološki lanac. MIJIA, Huawei HiLink, itd.

Kako su glavni igrači ušli na tržište, tržište pametne kuće uvelo je u početno razdoblje, utirući put za njegov brzi razvoj. Međutim, industrija kineske pametne kuće trenutno je u eri masovne podjele i podjele zemljišta. U smislu međusobnog povezivanja proizvoda, u osnovi je povezivanje vlastitih proizvoda s vlastitim, te je nemoguće postići komplementarne prednosti između različitih proizvoda.

Pametna domača suradnja postat će trend

"Otvorenost" je obilježje doba interneta, a razvoj pametnih domova također mora biti otvoren. Uz brzi razvoj tehnologija kao što su senzori, čipovi, ekrani, glasovne interakcije i prepoznavanje lica, sve više i više internetskih i hardverskih divova odlučilo se pridružiti pametnim kućnim jednorogima, a pametni kućni jednorogi također se fokusiraju na prednosti i smanjuju troškove. , Odaberite suradnju s drugim divovima kako biste otvorili model suradnje. Procjenjuje se da će u idućih nekoliko godina, razbijanje neovisne ekološke platforme, ostvarivanje međusobne povezanosti među-ekoloških platformi, pa čak i među-industrijske interkonekcije, biti glavni pravac za industriju pametnog doma u budućnosti.

Kolač pametne kuće je dovoljno velik, industrijski lanac je dovoljno dug i teško je stvoriti klimu s jednim pištoljem. Sve strane u industriji trebaju tražiti suradnju i pobijediti, a formiranje proizvodnih saveza postalo je glavni oblik suradnje. To je izvijestio da je pokrenuo Haier U + pametni dom operativni sustav za otvaranje korisničkih resursa, resursa proizvoda i tehničke mogućnosti za partnere. HiLink politika koju je izdao Huawei rješava problem inteligentne hardverske veze pružajući LiteOS operativni sustav, otvoreni protokol i tehničku podršku programerima i dobavljačima opreme. U budućnosti, prekogranična suradnja i otvorena ekologija među različitim vrstama poduzeća postat će mainstream tržišta pametnog doma, a „kombiniranje vertikalne i horizontalne“ bit će glavni smjer za industriju pametnog doma u budućnosti.

Tri glavna trenda neizbježno će postati vidljivija

Pametni domovi nastavit će se inteligentno razvijati. Tri glavna trenda IoT-a, umjetne inteligencije umjetne inteligencije i ekologije temeljene na sceni neminovno će postati sve očitija. Nova era pametnih domova dolazi u prvi plan.


Par:Bistro klupa industrijski Bar namještaj Retro stol i kauč smjernice Sljedeći:Restoran Banquette Skandinavski stil Bakeshop drvo stol i slobodno vrijeme kauč