Stvari koje treba uzeti u obzir prilikom dizajniranja vlastitog prostora za ugostiteljstvo

- Aug 26, 2019-

Dizajn vlastitog ugostiteljskog prostora uzbudljiv je projekt gdje možete birati sve - boje, izgled i namještaj.

Iako se može činiti lako, u ovaj projekt treba uložiti mnogo vremena i truda kako bi izgledao funkcionalno i privlačno. Da bismo vam pomogli, pripremili smo popis stvari koje ćete trebati uzeti u obzir prilikom dizajniranja vlastitog prostora za gostoprimstvo - pročitajte dalje kako biste saznali o čemu se radi.


Pravilna podjela prostora


Praktičnost vašeg ugostiteljskog prostora uvelike ovisi o načinu na koji ga organizirate. Stvarajući zone u svom ugostiteljskom prostoru, zasigurno ćete dizajnirati svestran prostor koji zadovoljava potrebe vaših kupaca. Najbolje bi bilo da unesete nekoliko vrsta namještaja i razlikujete njegove veličine. Razmislite o dodavanju stolova u različitim visinama - ležaljke su odlična opcija za kupce koji traže brzo jelo, dok će blagovaonski stolovi primiti kupce koji namjeravaju ostati duže, pružajući im udobno sjedenje. Uključite još neke alternative za sjedenje, poput ugrađenih banketa i sjedala za kabine kako biste stvorili ugodnu atmosferu u svom ugostiteljskom prostoru i podigli njegov izgled. Prije nego što naručite bilo koji namještaj, obavezno dizajnirajte izgled svog gostoljubivog prostora kako biste osigurali da svojim kupcima pružite privatnost i udobnost.


Opcije poda za vaš vanjski prostor


Vanjski dizajn zgrade još je jedan čimbenik koji treba uzeti u obzir. To je prvo što će kupci vidjeti dok ulaze, zato je važno napraviti dobar dojam od samog početka. Razmislite o različitim opcijama podova i odaberite onu koja odgovara vašim potrebama. Pri dizajniranju vanjskih prostora, asfalti od prirodnog kamena jedna su od najpopularnijih opcija za podove mnogih vlasnika kafića i restorana. Njihov klasični, bezvremenski dizajn, svojim rustikalnim izgledom koji podsjeća na staru Englesku, pružit će vašem otvorenom prostoru auru sofisticiranosti. Njegova sposobnost da se uklopi u bilo koji stil namještaja samo je dodatni plus već izvrsnoj opciji poda.
Koncept osvjetljenja za vaš gostoljubivi prostor


Osvjetljenje može poboljšati izgled vašeg prostora i poboljšati njegovu opću privlačnost. Imajući jedan glavni izvor rasvjete, vaš će prostor i dalje biti funkcionalan, ali on jednostavno neće izgledati onako dobro koliko može. Svjetlost koja dolazi iz općeg sloja rasvjete (recimo lustera, ugradnih ili privjesnih svjetala) pružit će lošu vidljivost i može stvoriti neprivlačne sjene. Zato je najbolje koristiti nekoliko slojeva rasvjete. Razmislite o dodavanju drugog sloja rasvjete - osvjetljenja zadataka. Taj se sloj može ugraditi pomoću svjetla ispod kabineta. Jednostavni su za ugradnju i pružit će vašim radnim prostorima optimalnu svjetlinu. Treći i posljednji sloj rasvjete je naglašena rasvjeta. To je nešto bez čega jednostavno ne možete. Naziva se i osvjetljenjem raspoloženja, a s dobrim razlogom također. Osvjetljenje svijeća i zidni prostori stvorit će ugodnu atmosferu i utjecati na raspoloženje vaših kupaca, kao i istaknuti arhitektonske značajke i umjetnička djela.


Udobnost je na prvom mjestu


Namještaj koji odaberete za svoj gostoljubivi prostor igra važnu ulogu u načinu na koji vas kupci percipiraju. Što je viša razina udobnosti vaših stolova i stolica, to će duže biti klijenti i što duže ostati, više će potrošiti. Stoga je veselje u udobnom sjedenju dugoročno dobit, tako da možete uštedjeti na drugim stvarima i potrošiti više na udobnim stolicama i kutnim klupama. Prilikom dizajniranja vašeg interijera zapitajte se želite li maksimalno iskoristiti kapacitet sjedenja ili se usredotočiti na ambijent. Vaš će izbor odrediti koliko stolica i stolova trebate da u potpunosti opremite svoj prostor i učinite ga funkcionalnim.


Tema vašeg ugostiteljskog prostora


Nije svaki restoran ili kafić tema, ali ako imate jedan zaista može vam pomoći u razlikovanju svog ugostiteljskog prostora od konkurencije. Teme su ono što prostor čini jedinstvenim i sjajna stvar za izgradnju vašeg branda. Započnite razmišljajući o svom ciljnom kupcu i onome što želite da povezuju vaš prostor. Naziv, logotip i tema vašeg ugostiteljskog prostora trebali bi biti kohezivni i promišljeni. Također, razmislite o stilu koji želite implementirati - hoće li biti retro ili moderan? Kakvu ćete glazbu svirati? Koje boje trebate koristiti u svom interijeru? Svaki sićušan detalj treba uzeti u obzir kako bi se stvorio prostor koji će biti atraktivan za vašeg ciljanog kupca.
Budući da je vaš vlastiti dizajner prostora za ugostiteljstvo zahtijeva puno vremena i truda, ali sve se isplati kada vidite krajnji rezultat. Razmislite o gore navedenim faktorima kako biste osigurali da je vaš prostor dizajniran na funkcionalan i privlačan način.

未标题-1

Par:Vodič za sjedeće stolove i kabine za retro nostalgične restorane Sljedeći:Vodič za drveni stol i kauč-stolica za kavu