Zašto drvo mijenja boju?

- Oct 23, 2018-

1, karakteristike plave promjene

Obično se javlja samo na šupljinu drva, a plavo svjetlo može se pojaviti iu običnoj čađi i tvrdom drvetu.

Pod pogodnim uvjetima, plava je vjerojatnije da će se pojaviti na površini piljene građe i na krajevima trupaca. Ako su uvjeti prikladni, plave bakterije mogu prodrijeti s površine drva u unutrašnjost drveta, što rezultira dubokim obezbojenjem.

Svjetlo obojena drva je više osjetljiva na plavobojne bakterije, kao što su gumeni drveni proizvodi, crveni borovi, masonski borovi, vrba, javor i tako dalje.

Plava promjena ne utječe na strukturu i čvrstoću drva, ali gotov proizvod od modra promjenjivog drveta ima slabe vizualne efekte te je teško prihvatiti kupci.


2, uzrok plave promjene

Nakon što se drveće smanji, oni se ne tretiraju na pravovremen i učinkovit način. Umjesto toga, cijeli materijal stabla postavlja se izravno na mokro blato i izložen je vjetru, kiši i mikrobima. Kada je sadržaj vlage drva veći od 20%, unutarnje okruženje drva može se kemijski izmijeniti, a drvo izgleda blijedo plavo.

Ravne ploče (bijeli prahovi koji nisu tretirani antikorozivnim tretmanom i obojeni) ostaju dugo u vlažnom, neprodornom okruženju, a mogu se pojaviti i plavi simptomi.

Sadržaj škroba i monosaharida od gume je mnogo veći od ostalih šuma, osiguravajući energiju potrebnu za rast plavih bakterija. Stoga, gumeni drvo je skloniji plavoj boji od drugih šuma.


3. Sprječavanje plave promjene

Nakon sječe, trupci trebaju biti obrađeni što je prije moguće, što prije, to bolje.

Obradivo drvo treba biti osušeno što je prije moguće kako bi se smanjio sadržaj vlage drveta na manje od 20%.

Pravovremeno obrađivanje drva s sredstvima protiv prigušenja


Par:Vodič nordijskog stila kavana Kabinja Sofa Solid Wood Windsor stolica Sljedeći:Prodaja Trgovine namještaja porasla je za 4,3% u rujnu